Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιάννης Πλούταρχος: Οι μεζονέτες σε… ξένο οικόπεδο και η απίστευτη ιστορία πίσω από αυτές

Μια απίστευτη ιστορία εξαιτίας ενός μεγάλου λάθους έζησε ο Γιάννης Πλούταρχος.


Ο τραγουδιστής όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Πρώτο Θέμα, ανακάλυψε πως έχτιζε τις δυο μεζονέτες του σε... λάθος οικόπεδο, μιας και δεν ήταν αυτό το δικό του. Ο τραγουδιστής στο τέλος του Απριλίου του 2002 αγόρασε οικόπεδο στην περιοχή της Γλυφάδας στη θέση Αεροδρόμιο (παλαιά συνοικία Βόσπορος) της περιοχής Ευρυάλη, έπειτα και από την εισήγηση του δικηγόρου του, ο οποίος έλεγξε τους τίτλους και τον διαβεβαίωσε ότι ήταν «καθαρό».
Πρόκειται για μια έκταση 734 τετραγωνικών μέτρων την οποία και πλήρωσε 733.675 ευρώ, ανεξάρτητα αν στα συμβόλαια αναγράφηκε η αντικειμενική αξία του οικοπέδου που ανερχόταν σε 206.353 ευρώ. Μετά την αγορά του οικοπέδου, ο Γιάννης Πλούταρχος προχώρησε στην ανέγερση δύο συνεχόμενων κτιρίων με δύο μεζονέτες το καθένα.

Όταν οι... πραγματικοί ιδιοκτήτες του οικοπέδου και όχι οι «μαϊμού» από τους οποίους αγόρασε το οικόπεδο ο τραγουδιστής πέρασαν από μπροστά με το αυτοκίνητό τους και είδαν ότι στο οικόπεδο υπάρχουν υπό κατασκευή κτίρια, πήγαν στον δικηγόρο τους και εκείνος με εξώδικο ενημέρωσε τον τραγουδιστή και τη γυναίκα του για το γεγονός ότι χτίζουν στο δικό τους οικόπεδο και τους ζήτησαν να γκρεμίσουν ό,τι είχαν φτιάξει.

Με τα πολλά η υπόθεση τελικά πήγε δικαστικώς και τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο απεφάνθησαν ότι ο Γ. Πλούταρχος και η σύζυγός του δεν είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, καθώς και αυτοί που τους πούλησαν το οικόπεδο, δεν ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του.

Έπειτα από αυτή την απόφαση, ο Γιάννης Πλούταρχος ζήτησε από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες να του αποπληρώσουν τα έξοδα που έκανε για τα κτίσματα, αλλά και 142.889 ευρώ για αδικαιολόγητο πλουτισμό τους.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες έκαναν αγωγή στον τραγουδιστή υποστηρίζοντας ότι παράνομα τους πέταξε έξω από το οικόπεδό τους και ότι καθυστέρησε να τους το παραδώσει, μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, με συνέπεια να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις που είχαν με τεχνική εταιρεία για ανέγερση πολυκατοικίας.

Εκτός αυτού, ισχυρίστηκαν πως τα κτίρια που τους άφησε ο Γιάννης Πλούταρχος εμποδίζουν και δεν τους είναι χρήσιμα και πως για να τα γκρεμίσουν πρέπει να πληρώσουν 7.250 ευρώ.

Είναι στην μέση και τα διαφυγόντα έσοδα λόγω των ενοικίων που θα έπαιρναν από τα διαμερίσματα της αντιπαροχής.

Τα 2007 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε πραγματογνωμοσύνη από πολιτικό μηχανικό για να διαπιστωθεί αν είναι επωφελείς για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες οι οικοδομικές κατασκευές που εγκαταλείφθηκαν στο οικόπεδό τους, από την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις επί της οικοδομικής άδειας, ενώ εν συνεχεία, το 2010, διατάχθηκε και νέα πραγματογνωμοσύνη και ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...