Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρένος Χαραλαμπίδης: Πως το πάθος του για τα μακαρόνια δεν του προσθέτει βάρος

Όλη η αλήθεια για τους υδατάνθρακες


Η μισή ποσότητα τροφής που καταναλώνουμε καθημερινά πρέπει να προέρχεται από τους υδατάνθρακες, δηλαδή το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, ακόμη και τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι υδατάνθρακες περιέχονται σε πάρα πολλά τρόφιμα και δεν είναι απαραίτητα μια ανθυγιεινή και παχυντική επιλογή. Αντίθετα, λειτουργούν ως «καύσιμο» για τον οργανισμό μας καθώς τον τροφοδοτούν με την απαραίτητη ενέργεια. 


Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στις 17.40 από το MEGA επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει ιδανική και υγιεινή διατροφή με υδατάνθρακες. Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί «δαιμονοποιήθηκαν» οι υδατάνθρακες, μιλούν για τις «καλές» και «κακές» εκδοχές τους και αναφέρονται στον σημαντικό ρόλο του γλυκαιμικού δείκτη. Επίσης, καταρρίπτουν μύθους που συσχετίζουν την κατανάλωσή τους με αύξηση του σωματικού βάρους αλλά και του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου.

Στο μικροσκόπιο της εκπομπής μπαίνουν διάφορες μορφές υδατανθράκων, όπως η πατάτα, τα μακαρόνια αλλά και το “ξεχασμένο” πλιγούρι, ενώ στο στούντιο ένας αρτοποιός ζυμώνει ψωμί και δίνει χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί στο σπίτι. Επίσης, αναλύεται η διατροφική αξία διαφορετικών μορφών αλεύρου.

Φιλοξενούμενος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος μιλά για το πάθος του για τα μακαρόνια αλλά και για το πώς αυτό το πάθος δεν του προσθέτει βάρος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...