Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ηθοποιός κατηγορείται για κλοπή

Κατηγορείται ότι έκλεψε έναν πίνακα του Άντι Γουόρχολ που απεικόνιζε την Φάρα Φόσετ από το σπίτι της μετά το θάνατό της. Ο λόγος για τον ηθοποιό Ράιαν Ο΄ Νιλ, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Λος Άντζελες.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου σπούδασε η ηθοποιός και η πρώην σύντροφός του υπέβαλε μήνυση εναντίον του Ράιαν Ο΄ Νιλ τον Αύγουστο του 2011, υποστηρίζοντας ότι ο ηθοποιός είχε αρπάξει την μεταξοτυπία αυτή, εν γνώσει του ότι δεν του ανήκε.

Το έργο του Γουόρχολ απεικονίζει την Φόσετ, σε νεαρή ηλικία, με τα μάτια της τονισμένα με πράσινο χρώμα και τα χείλη της με λαμπερό κόκκινο. Το Πανεπιστήμιο διαβεβαιώνει ότι η ηθοποιός, που πέθανε το 2009, είχε κληροδοτήσει στο ίδρυμα το σύνολο των έργων τέχνης που της ανήκαν.


Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη στην κατοχή του άλλο ένα πορτρέτο που ζωγράφισε ο Γουόρχολ, σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης, και επιμένει ότι οι δύο πίνακες πρέπει να εκτεθούν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, ο Ντέιβιντ Μπεκ, δικηγόρος του ιδρύματος, εξήγησε στο σώμα ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Μπάρι Λίντον» έκλεψε τον πίνακα όταν εισέβαλε στο διαμέρισμα της Φόσετ, λίγο μετά τον θάνατό της.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να ξεκαθαρίσουμε σε ποιον ανήκει αυτός ο πίνακας του Γουόρχολ», δήλωσε ο δικηγόρος του απευθυνόμενος στο 12μελές σώμα των ενόρκων. Ο Ράιαν Ο΄Νιλ «δεν είπε σε κανέναν τι επρόκειτο να κάνει και δεν είπε σε κανέναν τι έκανε», συνέχισε.

Αντίθετα, ο Μάρτιν Σίνγκερ, ο δικηγόρος του Ράιαν Ο΄ Νιλ, υποστήριξε από την πλευρά του ότι το πανεπιστήμιο επιχειρεί να αποσπάσει από τον πελάτη του το μοναδικό πορτρέτο που κατέχει με την «αγάπη της ζωής του, τη Φάρα Φόσετ».

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τέξας το πορτρέτο τιμάται περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια. Ο δικηγόρος του Ράιαν Ο΄ Νιλ εκτιμά την αξία του σε κάτι λιγότερο από 1 εκατ. δολάρια

Η Φάρα Φόσετ, μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» απεβίωσε χτυπημένη από τον καρκίνο την ίδια ημέρα με τον Μάικλ Τζάκσον, στις 25 Ιουνίου 2009, στην ηλικία των 62 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...