Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Όλοι οι επώνυμοι χειροκρότησαν τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Ελένη Βιτάλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της μουσικής παράσταση «νυν και αεί…Τσιτσάνης» με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ελένη Βιτάλη και την Ηρώ Σαϊα στην «ΙΕΡΑ ΟΔΟ» Μια δυνατή παράσταση που απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων!


Τριάντα χρόνια απ’ τον θάνατο του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη («Η μόνη απόδειξη πως έχουμε πολιτισμό» κατά Γιάννη Τσαρούχη) ο Σταύρος Ξαρχάκος, αυτή την φορά, επέλεξε από το περιβόλι της δημιουργίας του μεγάλου λαϊκού συνθέτη, αθάνατα κομμάτια. 


Τα έβαλε  σε σειρά. 

Τα ενορχήστρωσε μοναδικά και πρόσθεσε μια ενότητα από το δικό του κλασικό και διαχρονικό «Ρεμπέτικο», έναν κύκλο τραγουδιών που υπήρξε η συμπαγής συνέχεια του λαϊκού μας τραγουδιού.


Και μετά, στήθηκε ένα λαϊκό πάλκο. Και σ΄αυτό το πάλκο, έκατσε η κορυφαία τραγουδίστρια Ελένη Βιτάλη που μέσα στα γυρίσματα της φωνής της, συμπυκνώνονται τέσσερις δεκαετίες στο ελληνικό τραγούδι και σ’ όλες του τις εκδοχές.


Μαζί τoυς η Ηρώ Σαϊα, απ΄τις πιο δυναμικές και ελπιδοφόρες περιπτώσεις του ελληνικού μας τραγουδιού και με αξιόλογες συνεργασίες (Ξαρχάκος, Κραουνάκης, Μάνος Ελευθερίου, Νεοφυτίδης κ.α) στο ενεργητικό της.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και όπως ήταν αναμενόμενο η Ιερά Οδός γέμισε ασφυκτικά. Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε την πρεμιέρα παραβρέθηκαν και: ο Μανώλης Αναγνωστάκης, η Λένα Αρώνη, η Αγάπη Βαρδινογιάννη παρέα με την Πάτρα Παπαδημητρίου, ο Άγγελος Δεληβοριάς, η Κική Δημουλά, ο Βασίλης  Θωμόπουλός, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Γιώργος Καραφώτης συνοδευόμενος από τη μητέρα του,  ο Χρήστος Καρράς, η Ντίνα Κώνστα, ο Θανάσης Λάλας με την Άννα Δρούζα, ο Γιώργος Λιάνης, ο Μανούσος Μανουσάκης με τη σύζυγό του, ο Παναγιώτης Μάργαρης, η Λίνα Νικολακοπούλου με τον Δημήτη Παπαιωάννου και τον Άγγελο Μεντή, ο Γιάννης Μετζικώφ, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγο του, η Γιώτα Νέγκα, ο Τάσος Νούσιας, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα, η Πανδώρα Ξαρχάκου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του, η Έλλη Πασπαλά, ο Ντινος Πετράτος, η Σοφία Σπυράτου, ο Πασχάλης Στρατής,  ο Κώστας Τσιτσάνης, ο Παύλος Τσίμας, η Μαρίζα Φασιανού και πολλοί άλλοι.


 «ΙΕΡΑ ΟΔΟ»,
Ιερά Οδός 18-20
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα έναρξης:10:30 μ.μ.
Τηλέφωνο  κρατήσεων:  2103428272







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...