Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μιμή Ντενίση και Ολυμπία Δουκάκη: Και νέα συνεργασία με θέμα τη Σμύρνη!

Η Μιμή Ντενίση και η Ολυμπία Δουκάκη, μετά το έργο που έχουν ετοιμάσει για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, θα συνεργαστούν ξανά για τις ανάγκες μιας ταινίας, αλλά και μιας θεατρικής παράστασης που έχουν για θέμα τους τη Σμύρνη.

Ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης και η Μιμή Ντενίση με την Ολυμπία Δουκάκη έχουν σκοπό να τιμήσουν αυτή την επέτειο με τον καλύτερο τρόπο. Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός συνεργάζεται αυτή την περίοδο με την ντίβα του θεάτρου για τη δημιουργία ενός σεναρίου, το οποίο αρχικά θα γίνει ταινία για την αμερικανική τηλεόραση και στη συνέχεια θεατρική παράσταση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εspresso» η Μιμή Ντενίση συνεργάζεται πυρετωδώς για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη και στη σκηνή του βιβλίου «Certain Samaritans» της Αμερικανίδας ιατρού Εστερ Λαβτζόι, η οποία βίωσε την καταστροφή της Σμύρνης.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και παραστατικό έργο το οποίο στην τηλεοπτική του μεταφορά θα έχει, κυρίως, τη μορφή του ντοκιμαντέρ. Η Ολυμπία Δουκάκη (η οποία έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία καθώς κατάγεται από ένα μέρος κοντά στο Αϊβαλί) θα έχει τον ρόλο της αφηγήτριας, ενώ η Μιμή Ντενίση θα υποδυθεί μια πλούσια Σμυρνιά, σύζυγο βιομηχάνου καπνού με τρία παιδιά, από τα οποία στο τέλος ζει μόνο το ένα.

Η Μιμή Ντενίση για το ανέβασμα του θεατρικού, εκτός από το συγκεκριμένο βιβλίο μελετάει μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας που υπάρχει γύρω από το θέμα της Σμύρνης, ενώ παράλληλα αναζητάει μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Για τη δημιουργία λοιπόν αυτού του πολύ φιλόδοξου project -στο οποίο έχει δοθεί ο προσωρινός τίτλος «Από τη Σμύρνη στη Σαλονίκη» -όσοι είναι Μικρασιάτες και θέλουν να καταθέσουν τις εμπειρίες και τις μαρτυρίες τους από τη Σμύρνη μπορούν να επικοινωνήσουν με τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια μέσω της Δραματικής Σχολής, που βρίσκεται στο Πεδίον του Αρεως.

Η Μιμή Ντενίση είναι πολύ χαρούμενη που ασχολείται με αυτό το θέμα, το οποίο δεν το θεωρεί επιστροφή στο παρελθόν, αλλά επιτακτική ανάγκη ειδικά για την εποχή που ζούμε.

Μιλώντας στην «Espresso» γι’ αυτή τη δουλειά που ετοιμάζει, είπε τα εξής: «Σε μια εποχή που οι Ελληνες πρέπει να δούμε με άλλη ματιά τη χώρα μας και να ξαναγίνουμε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, τέτοια έργα δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν. Αντίθετα, κοιτώντας την ιστορία και τα ατέλειωτα λάθη που έχουμε κάνει και τις καταστροφές που έχουμε πάθει από τους πολιτικούς μας σε όλες τις εποχές, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα διαφορετικό μέλλον. Το θέατρο αυτή τη εποχή ειδικά πρέπει να προσφέρει σημαντικά πράγματα στον θεατή και όχι απλώς να τον διασκεδάζει…»


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...