Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Colin Farrell: «H ασθένεια του γιού μου μ’ έκανε να εκτιμήσω την ζωή»


«Η γέννηση του γιού μου για μένα ήταν ευλογία… Η σπάνια ασθένειά του με έκανε να ωριμάσω, να εκτιμήσω την ζωή και να καταλάβω το βαθύτερο νόημά της», εξομολογείται ο Colin Farrell και μιλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον 8χρονο James, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Angelman.


English: Colin Farrell at the premiere of Ondi...
 Colin Farrell  (Photo credit: Wikipedia)
Ο γνωστός ηθοποιός -που στο παρελθόν έχει μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του γιού του- δεν κρύβει ότι η ασθένεια του James τον έκανε πιο ευαίσθητο. «Είναι ένα παιδί που δείχνει απίστευτο θάρρος και δύναμη ζωής, αγνά και αμόλυντα. Λατρεύω τον γιο μου και το γεγονός ότι είναι “ειδικός” με κάνει να τον αγαπώ ακόμα περισσότερο», δηλώνει σε ιταλικό περιοδικό.

Το σύνδρομο Angelman προκαλεί μιας μορφής νοητική στέρηση: λόγω αυτής, ο James άρχισε να περπατά ελάχιστα όταν ήταν τεσσάρων ετών, ενώ δεν μιλάει σχεδόν καθόλου.

«Το 2003, λίγους μήνες πριν την γέννηση του γιού μου, με είχαν καλέσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ποτέ δεν είχα ενημερωθεί για γενετικές ασθένειες ή σύνδρομα που προκαλούν σοβαρή αναπηρία και εξεπλάγην από αυτούς τους νέους αθλητές τους γεμάτους ανθρωπιά», συνεχίζει ο ηθοποιός και εύχεταιμία ημέρα να καμαρώσει τον James στους Παραολυμπιακούς.

Τέλος, ο Farrell δεν έκρυψε ότι μαζί με την μητέρα του James, αλλά και άλλους γονείς που έχουν παιδιά με το σύνδρομο Angelman, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη: «δυστυχώς, δεν δίνονται αρκετά χρήματα για έρευνες και πειράματα ώστε να βρεθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή. Χάρη στις προσπάθειές μας πετύχαμε μια νίκη: άρχισαν μελέτες για το Angelman».

«Αγκαλιάστε την διαφορετικότητα και δείτε το σαν ευκαιρία για να γιορτάσετε τη ζωή σε όλες της τις μορφές», κατέληξε ο ηθοποιός, απευθυνόμενος στους γονείς πο
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...