Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Γιάννης Ζουγανέλης: "Ο Μιχάλης θα παίξει σε αυτοσαρκαστικά video"

Σαν "βόμβα" έσκασε η είδηση πως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα εμφανιστεί φέτος σε ένα στέκι που δεν περίμενε κανένας ότι θα βρεθεί εκεί. Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπουλάς θα υποδεχθούν ένα pop είδωλο στην "Ακτή Πειραιώς" και όπως είναι λογικό, αυτή η συνύπαρξη θα φαινόταν πολλή δύσκολη πριν από κάποια χρόνια.

Το fthis.gr μίλησε με τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος φρόντισε να μας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το πως γεννήθηκε η ιδέα αυτής της συνεργασίας...

"Είμαστε σε φάση ανανέωσης. Θέλουμε να έχουμε νέους συνεργάτες, να μας εμπνέουν. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ένας άνθρωπος ευγενής, έχει μουσικές γνώσεις. Είναι επίσης κι ένας άνθρωπος που δέχεται αμφισβήτηση, για μένα αδίκως. Είμαι κατά της αμφισβήτησης σε όλους τους τομείς της ζωής, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στις επιστήμες. Όποιος αμφισβητεί θα πρέπει να πει τι κάνει αντίστοιχα κι εκείνος".

Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπουλάς εκτός από μουσικοί είναι και ηθοποιοί, καλλιτέχνες που γνωρίζουν από πρόζα. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στις απαιτήσεις ή θα πρέπει να αλλάξουν τη δομή του προγράμματος; Η απάντηση του Γιάννη Ζουγανέλη δεν επιδέχεται παρερμηνειών...

"Φέτος θα κάνουμε νέα πράγματα και ο Μιχάλης απεδέχθη την ουσία του προγράμματος, που θα έχει πολλές εναλλαγές στη μουσική και θα δίνει τροφή για προβληματισμό. Επικαλούμαι για άλλη μια φορά την αθωότητα των παιδικών χρόνων –και όχι τον παλιμπαιδισμό- γιατί θέλω να είμαι πιο αληθινός, όχι πραγματιστής.

Πιστεύω πως και ο κόσμος που ακούει Χατζηγιάννη και θα έρθει στο μαγαζί, θα το ευχαριστηθεί που θα γνωρίσει και εμάς, αλλά και ο δικός μας κόσμος θα ανακαλύψει τον Χατζηγιάννη. Θα συνυπάρξουμε όλοι μαζί, άλλωστε ο Μιχάλης είναι πολύ καλός συνθέτης και μουσικός. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα να τραγουδήσω το “Χέρια ψηλά”. Και αν ο Μιχάλης τραγουδήσει Λοϊζο ή Θεοδωράκη πιστεύω πως θα σκίσει! Τα κείμενα θα τα επιμεληθούμε εγώ με τον Σάκη. Θα κάνουμε κάποια βίντεο, στα οποία θα έχει συμμετοχή και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Απλά θα είναι βίντεο γιατί δεν έχει κάνει ξανά το συγκεκριμένο είδος και θα πρέπει να είναι άνετος. Τα βίντεο θα είναι αυτοσαρκαστικά".

Ποια είναι η γνώμη του Γιάννη Ζουγανέλη για όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το τι είναι "έντεχνη" μουσική;

"Το “έντεχνο” είναι μια ομπρέλα που κρύβει ψέμα. Εγώ δεν έχω ταμπέλα στη μουσική που γράφω, έχω κάνει 65 cd και δεν παίζονται σε κανένα ραδιόφωνο. Υπάρχουν instrumental cd μου που είναι γνωστά στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα. Τι θα πει “έντεχνο”; Είναι έντεχνος ο Μαχαιρίτσας και άτεχνος ο Ζαμπέτας;".

Το φετινό σχήμα θα κρύβει και άλλες, μεγάλες εκπλήξεις όπως μας πληροφορεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης...

"Μαζί μας θα είναι και ο Τζόνι Βαβούρας, ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί και κατά το παρελθον. Επίσης θα είναι και ο εξαιρετικός Γιώργος Μάγκας με τη σύζυγό του καθώς και η Μαρία Διακοπαναγιώτου, μια πολύ καλή ηθοποιός και τραγουδίστρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...