Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι απειλές για την υγεία που καραδοκούν… στο νεσεσέρ!

Μπορεί να νομίζεις ότι μέσα στο νεσεσέρ του μακιγιάζ σου κρύβονται τα μαγικά σου εργαλεία που σε μεταμορφώνουν στην απόλυτη θεά, όμως ταυτόχρονα κρύβονται και πολλοί κίνδυνοι για την υγεία σου αφού οι αλλεργίες και τα μικρόβια καραδοκούν... κάθε φορά που το ανοίγεις.
Διάβασε παρακάτω ποιοι κίνδυνοι κρύβονται μέσα στο νεσεσέρ σου και προετοιμάσου ανάλογα…

Τα πινέλα του μακιγιάζ: Μην ξεχνάς ότι τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε μήνα.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις μαλακά τα πινέλα του μακιγιάζ αλλά και να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο είναι να τα καθαρίζεις επιμελώς χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν ή υγρό σαπούνι χεριών.

Πίεσε το απαλά με τα δάχτυλα σου προς τις τρίχες της βούρτσας προσθέτοντας και λίγο νερό και φρόντισε οι τρίχες της βούρτσας να έχουν φορά προς τα κάτω. Σκούπισε το με μια καθαρή πετσέτα και άφησε να στεγνώσει.

Αρωματικές αλλεργίες: Τα συντηρητικά στα καλλυντικά και ειδικά στα αρώματα προκαλούν πολύ συχνά αλλεργίες. Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα άρωμα φρόντισε να κάνεις πρώτα το τεστ στο χέρι σου για να δεις τη «γνώμη» που έχει και το δέρμα σου για το συγκεκριμένο άρωμα.

Πιο επίφοβα για τυχόν αλλεργίες είναι τα φρουτώδη, καλοκαιρινά αρώματα.

Επιβλαβή συστατικά: Ξέρεις άραγε τι συστατικά έχουν οι κρέμες που απλώνεις καθημερινά το πρόσωπό σου; Τα parabens και τα συντηρητικά μπορεί να αυξάνουν το χρόνο ζωής των καλλυντικών αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου.

Τα συστατικά αυτά συνδέονται με ορμονολογικές διαταραχές και με καρκίνο του στήθους.

Γι’ αυτό φρόντισε να χρησιμοποιείς περισσότερο φυτικά καλλυντικά που έχουν συστατικά από φρούτα μέχρι λαχανικά.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...