Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τι κάνει σήμερα ο Γιάννης Βογιατζής;

«Το θέατρο με αναπαύει», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός


Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε πάρα πολλές πόλεις και χωριά της Ελλάδας επειδή ο πατέρας του ήταν δικαστικός και έπρεπε να ταξιδεύουν διαρκώς. 


Μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, στα Λεχώνια του Βόλου, στο Αλιβέρι της Εύβοιας, στην Κέρκυρα και στην Αθήνα, ο γνωστός εδώ και πάρα πολλά χρόνια ηθοποιός, ήρθε μόλις ενηλικιώθηκε.

Μένει στο Παλαιό Φάληρο εδώ και αρκετό καιρό αλλά φεύγει από την πρωτεύουσα μόνο όταν πρέπει να περιοδεύσει. Άλλωστε, από παιδί ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Η πρώτη του «επαγγελματική» παράσταση έγινε όταν ήταν μόλις επτά ετών στο Αλιβέρι. Όπως έχει πει, τότε διάβασε τα εξής: «Μηχανικός θέλω να γίνω, αυτό πολύ με συγκινεί/ Αν πάλι σέκος απομείνω, αν με πλακώσει η μηχανή;».

Είδωλό του υπήρξε ο Τάκης Χορν. Έτσι, εκείνος πήγε και τον βρήκε αφού είχε μεγαλώσει και του είπε: «αν κάνω για το θέατρο, θα γίνω ηθοποιός. Αν δεν κάνω, πάλι θα γίνω ηθοποιός». Η απάντηση που του έδωσε ο Τάκης Χορν ήταν «κάνεις» και έτσι ο Γιάννης Βογιατζής αποφάσισε να δώσει εξετάσεις.

Άρχισε μάλιστα να πηγαίνει στη δραματική σχολή χωρίς να το γνωρίζει ο πατέρας του αλλά η μητέρα του ήξερε για την επιλογή του. Κάποια στιγμή, αργότερα, το αποδέχτηκε και ο πατέρας του, όταν το έμαθε. Μπορεί να ήθελε, ωστόσο, να δει το γιο του δικαστικό αλλά όταν έβλεπε πόσα πράγματα έκανε εκείνος (ραδιόφωνο, κινηματογράφο, θέατρο κ.ά) του έλεγε ότι δεν θα κουραζόταν τόσο αν είχε μπει στο Δημόσιο. Όμως, ο Γιάννης Βογιατζής είχε αποφασίσει ποιον επαγγελματικό δρόμο θα τραβήξει.

Σήμερα, όπως λέει στο newsbeast.gr, συνεχίζει να κάνει θέατρο γιατί αυτό δεν τον κουράζει καθόλου. «Εγώ αναπαύομαι στο θέατρο. Το θέατρο πρέπει να αναπαύει τον ηθοποιό, γιατί είναι λειτούργημα. Κι όταν νιώθεις ότι μέσα από αυτό δίνεις χαρά, ικανοποιείται το είναι σου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρά τις τεράστιες επιτυχίες που έχει σημειώσει, δεν αισθάνεται καθόλου διάσημος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι επιθυμία του να φεύγει από το θέατρο για να γλιτώνει τα αυτόγραφα και τις φωτογραφίες. Φυσικά, τον ευχαριστεί που οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, οι ερμηνείες του δεν πήγαν χαμένες και ο κόσμος του δείχνει την εκτίμησή του. Όμως, θέλει να αποφεύγει τα φλας των φωτογράφων.

Ο ηθοποιός δεν διασκεδάζει ιδιαίτερα. Κάνει πολύ σπάνιες εμφανίσεις. Του αρέσει να περνά χρόνο με την οικογένειά του και να διαβάζει. Ενημερώνεται για τα δρώμενα στη χώρα μας και πιστεύει ότι πρέπει να ξεφύγουμε από το οικονομικό αδιέξοδο.

Υποστηρίζει ότι ντρέπεται για την κατάντια της χώρας μας και λέει ότι μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη τύχη και φυσικά να επιτύχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Αγαπά το θέατρο και γι’ αυτό συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το Εθνικό.

Θα συμβούλευε μάλιστα τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική αλλά θα τους τόνιζε επίσης να σπουδάσουν προκειμένου να έχουν εναλλακτικές. Και φυσικά δηλώνει επηρεασμένος από την κρίση, όπως άλλωστε, και κάθε Έλληνας, όπως καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...