Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

"Τώρα, το γλέντι ανάβει τις Δευτέρες"! Σλόγκαν που έγινε πραγματικότητα.


Η Έφη Οικονομάκη και ο Τάκης Παπαματθαίου μάς υποδέχονται στο αρχοντικό του "Κόμη", για να προσφέρουν ένα θέαμα γεμάτο λάμψη, χαρά, συγκίνηση και αρώματα από τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Άρχισαν τα όργανα»  σε σκηνοθεσία του Παντελή Καναράκη και επιμέλεια ρεπερτορίου του Κώστα Μπαλαχούτη.

Στι 21.15, κάθε βράδυ Δευτέρας, αρχίζει ένα ταξίδι ψυχής σε μουσικά μονοπάτια που  οδηγούν σε σχέσεις και μέρη που νοσταλγήσαμε, με οδηγό μεγάλους δημιουργούς και αξέχαστες φωνές. Ανάμεσά τους οι Τσιτσάνης, Παπαιωάννου, Μητσάκης, Χιώτης, Καλδάρας, η Γκρέυ, η Λίντα, ο Καζαντζίδης, ο Διονυσίου, ο Ζαγοραίος, ο Ζαμπέτας..

Πλατεία και σκηνή γίνονται ένα, και σαν μια παρέα, πρωταγωνιστές και θεατές περνούν πραγματικά καλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Έφη Οικονομάκη με το ταλέντο της, την ενέργειά της και το σκέρτσο της, ξεσηκώνει το κοινό, ενώ, μαζί με τον - εδώ και 25 χρόνια - ''σύζυγό'' της,  επί σκηνής, χαρίζουνι γέλιο με τις ατάκες τους, σε κείμενα της Μαρίας Αθήνη μέχρι να... αρχίσουν τα όργανα. Η αεικίνητη ηθοποιός, που έχει παίξει στο θέατρο, στο πλευρό της Βλαχοπούλου, του Σταυρίδη, του Γκιωνάκη, του Ρίζου και πολλών ακόμη, που έχει τραγουδήσει σε συναυλίες του Μ.Θεοδωράκη, του Μ.Πλέσσα και άλλων και που έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων στον Αντέννα, απείχε από τα καλλιτεχνικά και τα δημοσιογραφικά,περίπου 10 χρόνια. Τώρα  επιστρέφει  δυναμικά για να υπενθυμίσει το πολύπλευρο ταλέντο της και να μας χαρίσει αξέχαστα Δευτεριάτικα βράδυα και μια ευρηματική παράσταση.

Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο, χορταστικό πρόγραμμα, το μοναδικό στο είδος του στην Αθήνα, αφήνοντας την γκρίνια της κρίσης, εξω από την πόρτα, αφού η είσοδος έχει πολύ χαμηλή τιμή, (10 ευρώ μ ένα ποτήρι κρασί), κάτι που έχει ενθουσιάσει τον κόσμο.

Για όλα αυτά λοιπόν και το γλέντι δε σταματά και συνεχίζεται ως τις 11 Μαρτίου χάρη στην ανταπόκριση του κοινού.

Συχνά, στο αρχοντικό της Λασκαράτου, συναντάς δημοφιλή πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, που διασκεδάζουν με το ζευγάρι και δεν διστάζουν να πρωταγωνιστήσουν κι αυτοί, στο ''έξω καρδιά'' πρόγραμμα, που ήταν ιδέα της Έφης και που σχεδίασε με πολλή αγάπη και μεράκι.

Μεταξύ άλλων, υπήρξαν βραδιές που τα όργανα δε σταμάτησαν να παίζουν για τη Μαίρη Λίντα, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Δημήτρη Ρίζο,  τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Γιάννη Ντουνιά, τη Μαίρη Βιδάλη, τον Γιάννη Μπουρνέλη, τη Λιζέτα Νικολάου, την Ελένη Φιλίνη  και πολλούς ακόμη!

Οι θεατές απολαμβάνουν το ποτό τους, ενώ μπροστά τους ξετυλίγεται μια όμορφη ιστορία αγάπης, μετά από 25 χρόνια γάμου, σε ένα επετειακό δείπνο για το ζευγάρι, μέσα από ένα ιδιαίτερο κωμικό κείμενο που θυμίζει σε όλους κάτι από την δική τους προσωπική ζωη!

Το ίδιο το έργο καταλήγει σε ένα γλέντι που δεν πίστευες ποτέ ότι θα ζήσεις Δευτερα βράδυ.

Μη χάσετε λοιπόν την πολυσυζητημένη μουσικοθεατρική παράσταση, που παρατείνεται μέχρι 11 Μαρτίου και ταξιδέψτε με την πιο γλυκιά φωνή, στο πρώτο φθινόπωρο που ερωτευτήκατε.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παντελής Καναράκης
Επιμέλεια ρεπερτορίου: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μιχαήλ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Έφη Οικονομάκη
Σκηνικά: Γρηγόρης Καραγρηγορίου
Κοστούμια: Elena Kyritsi
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Καραγιάννης
Διεύθυνση παραγωγής: Άκης Χαραλαμπίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΚΟΜΗΣ»
Λασκαράτου 20, Πατήσια
τηλ. 210.2112.135

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ ωραία παράσταση μιλάμε για μια επεισοδιακή επέτειο ενος ζευγαριού μετά από 25 χρόνια γάμου ταλαντεύονται ανάμεσα σε συναισθήματα αγαπης, ζήλειας φυσιολογικά μετα από τοσα χρόνια που είναι μαζί αλλά κα μιαμισι ώρα τραγούδι που μας διασκεδάζει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...