Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελένη Μενεγάκη, ο Δούκας και τα ροζ κορδελάκια

Από το 1992 η Estee Lauder πρωτοστατεί στην ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος της είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Η Estee Lauder από την αρχή της εκστρατείας ταυτίστηκε με ένα σύμβολο, τη γνωστή πλέον σε όλους Ροζ Κορδέλα, δημιούργημα της εμπνεύστριας της Εκστρατείας, Evelyn Lauder.

20 χρόνια μετά μέσω της εκστρατείας έχουν διανεμηθεί από τους πάγκους της Estee Lauder πάνω από 115 εκατομμύρια ροζ κορδελάκια και ενημερωτικά έντυπα σε ολόκληρο τον κόσμο! Οι γυναίκες πλέον είναι πιο ενημερωμένες και η τακτική εξέταση για την υγεία του στήθους δεν αποτελεί πλέον ταμπού

Το 2005 η Estee Lauder επέκτεινε τις ενέργειές της για την ευαισθητοποίηση του κοινού αναθέτοντας στον γνωστό σχεδιαστή Δούκα το σχεδιασμό μιας αποκλειστικής δημιουργίας. Ο Δούκας, αντλώντας έμπνευση από το σύμβολο της εκστρατείας, τη Ροζ Κορδέλα, δημιούργησε ένα Ροζ Βραχιόλι από δέρμα όπου αναγραφόταν το μήνυμα Pink Ribbon. Η αποδοχή και η στήριξη του κόσμου, ήταν συγκινητική και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το βραχιόλι έγινε sold out και δημιουργήθηκαν λίστες αναμονής!

Από το πρώτο βραχιόλι το 2005 μέχρι σήμερα πέρασαν 8 χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα το σχέδιο αλλάζει και το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο ισχυρό.

Φέτος, το 8ο ροζ βραχιόλι αλλάζει και πάλι όψη! Δημιουργείται σε σχήμα οβάλ από ανάγλυφο μέταλλο σε ροζ και γκρι χρώμα απεικονίζοντας την γκρο κορδέλα. Στην μια πλευρά του κρέμεται ένα διακριτικό μεταλλικό charm με το ροζ κορδελάκι που μας θυμίζει την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στη φετινή καμπάνια για την προώθηση του Pink Ribbon Bracelet. Επικοινωνεί με την ευαισθησία και την ευγενική συμμετοχή της την σημαντικότητα της πρόληψης, ενισχύοντας δυναμικά το μήνυμα της καμπάνιας.

Η Ελένη Μενεγάκη φωτογραφίζεται φορώντας τα νέα βραχιόλια της εκστρατείας και μας μεταφέρει το δικό της μήνυμα για την υγεία του στήθους:

«Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να μεταφέρουμε παντού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι κάτι που το ακούμε από μικρά παιδιά κι όμως πολλές φορές το ξεχνάμε, το αμελούμε, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να τύχει σε εμάς. Πόσα και πόσα σπίτια, γύρω μας, δίπλα μας, έχουν τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έχει νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.»

Για 2η χρονιά και ο ανδρικός πληθυσμός θα έχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την Εκστρατεία και το μήνυμα της πρόληψης. Το ανδρικό βραχιόλι θα διατίθεται σε μαύρο μεταλλικό με διακριτικά χαραγμένο επάνω του το συμβολικό ροζ κορδελάκι.

Τα βραχιόλια θα διατίθενται ολόκληρο τον Οκτώβριο στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ, από τα σημεία διάθεσης προϊόντων Estee Lauder σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της πώλησης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘’Άλμα Ζωής’’

Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε θερμά τον Δούκα και όλους τους συντελεστές που εργάσθηκαν αφιλοκερδώς, ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘’ Άλμα Ζωής’’ όλα αυτά τα χρόνια. Αγοράζοντας αυτό το συμβολικό αξεσουάρ, συμμετέχετε κι εσείς στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...