Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σταύρος Ζαλμάς:«Όσοι έγραψαν ότι έχω AIDS διέπραξαν καννιβαλιστική κτηνωδία»

Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο Σταύρος Ζαλμάς -σχετικά με το αν πάσχει από AIDS και ποιές ήταν οι επιπτώσεις λόγω των φημών που κυκλοφορούσαν- σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό free press.

«Όταν γυρίζαμε το "Χάραμα", ο Αλέξης (Μπίστικας) δεν είχε πια καθόλου δυνάμεις και μετά βίας ερχόταν στα γυρίσματα. Σε κάποια μου συνέντευξη ανέφερα το γεγονός ότι ήμασταν συγκάτοικοι και μου είπε: "Δεν έπρεπε να το πεις. Θα δεις ότι θα το πληρώσεις πολύ ακριβά". Ήταν την εποχή που μπαινόβγαινε στον Ευαγγελισμό και όλοι ήξεραν από τι έπασχε. Λίγο καιρό μετά, τα έντυπα που διαμόρφωναν τη νέα γενιά τότε έγραψαν ότι είχα κι εγώ AIDS. Προκειμένου να πουλήσουν, διέπραξαν εις βάρος μου κανιβαλιστική κτηνωδία. Σε μια εποχή που ακόμα το AIDS δεν αντιμετωπιζόταν και ήταν σαν κοινωνική πανούκλα έγραφαν ψευδώς για έναν άνθρωπο επώνυμα ότι έπασχε από αυτό. 

Ζημιώθηκα επαγγελματικά, κοινωνικά κι ερωτικά. Έχασα δουλειές, βρέθηκα στην απομόνωση, βίωσα μεγάλη μοναξία» Αυτό δήλωσε ο Σταύρος Ζαλμάς στην συνέντευξη που έδωσε στην Lifo.

Εκεί που επίσης μίλησε για την γνωριμία του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου «Ξεκίνησα τη δραματική σχολή κρυφά, παράλληλα με την τράπεζα, και το καλοκαίρι του πρώτου έτους με πήρε ο Μινωτής να παίξω στους Πέρσες, στην Επίδαυρο.... Εν τω μεταξύ, γνωρίστηκα με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου κι άρχισα να δουλεύω για την Ομάδα Εδάφους. Ζούσαμε πάρα πολύ δύσκολα, με τεράστιες οικονομικές θυσίες...Παίζαμε σε εγκαταλελειμμένους χώρους, τους οποίους έπρεπε να διαμορφώνουμε εμείς σε θέατρο. Κλέβαμε ρεύμα και νερό και φτιάχναμε μόνοι μας τα σκηνικά, που είχαμε την απαίτηση να μην υστερούν από τα επαγγελματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...