Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μήνυσαν τον "Σουλεϊμάν" στην... Τουρκία!


Η τουρκική σειρά " Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και στην Τουρκία.

Διαβάσαμε: " Αναρμόδια να εξετάσει τη μηνυτήρια αναφορά δύο πολιτών για προσβολή της τουρκικής ιστορίας, που κατατέθηκε κατά των συντελεστών της σειράς "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής", δήλωσε η Εισαγγελεία της Κωνσταντινούπολης, η οποία έκρινε ότι το υποκείμενο προσβολής μπορεί να γίνει κάποιος που βρίσκεται εν ζωή, ενώ για τους νεκρούς το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη έχουν μόνο οι συγγενείς του θιγόμενου ώς το β΄βαθμό.

Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ακόμη ότι πρόκειται για σειρά το σενάριο της οποίας εμπνέεται μεν από τα γεγονότα της εποχής, στηρίζεται, όμως, σε μυθοπλασία. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο Τούρκοι πολίτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά των σκηνοθετών της σειράς Γιαγμούρ και Ντορούλ Ταϊλάν και των πρωταγωνιστών Χαλίντ Εργκέντς και Μεριέμ Ουζερλί.

Οι δύο μηνυτές ζητούσαν την απαγόρευση της τηλεοπτικής μετάδοσης του σίριαλ και τη δίωξη των συντελεστών, επιεδή όπως υποστήριζαν σπιλώνει τον Οθωμανό σουλτάνο, παρουσιάζει τα γεγονότα της εποχής με ψευδή στοιχεία και προσβάλλει ιστορικές αξίες της Τουρκίας".



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...