Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ορμόνες στο “κόκκινο”: Η Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 16:50, προσεγγίζει για πρώτη φορά το μεγάλο θέμα των ορμονών και διερευνά πώς αυτές επιδρούν στη ζωή ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών. Αναζητά και παρουσιάζει τα σημάδια που θα μας προειδοποιήσουν ότι οι ορμόνες δεν εκκρίνονται σωστά στο σώμα μας και προτείνει φυσικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ορμονική μας ισορροπία.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι ορμόνες ουσιαστικά μας “κυβερνούν” καθώς αποφασίζουν για το πόσο αγχωμένοι είμαστε, τί διάθεση έχουμε, πότε θα αλλάξει ο μεταβολισμός μας, αν θα είμαστε γόνιμοι, αν θα αναπτυχθούμε σωστά, ακόμη και αν θα ερωτευθούμε.

Σε βίντεο παρουσιάζεται το “24ωρο τον ορμονών” αλλά και τί προκαλεί η έλλειψή τους ενώ διερευνάται αν η ορμονική υποκατάσταση με οιστρογόνα στις γυναίκες και τεστοστερόνη στους άνδρες είναι σήμερα μια ασφαλής διαδικασία. Οι ειδικοί αναφέρονται σε τροφές που μπορεί να συμβάλλουν στην αυξομείωση της έκκρισης των ορμονών καθώς και στις λύσεις που θα μας βοηθήσουν σε κάθε ηλικία να κερδίσουμε την ορμονική ισορροπία, η οποία σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της αντιγήρανσης.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων στο στούντιο εξηγούν γιατί είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση των ορμονών, καθώς η διαταραχή τους σχετίζεται με καρδιοπάθειες, πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις αλλά και διακυμάνσεις του βάρους μας.

Η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της και απαντάει στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη της υπάρχει “η χημεία του έρωτα”. Από την πλευρά τους, οι ειδικοί στο στούντιο εξηγούν εάν οι φερορμόνες είναι τελικά αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...