Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τι πραγματικά συνέβη στο τέλος του νέου Batman;

The Dark Knight Rises
The Dark Knight Rises (Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer)
O Κρίστοφερ Νόλαν είχε ένα κόλλημα να τελειώσει την υπερπαραγωγή του καλοκαιρού με ένα αμφιταλαντευόμενο τέλος. Η ταινία Inception του 2010 έκλεισε με την σβούρα, η οποία μπορεί ή σήμαινε ότι το αίσιο τέλος της ταινίας έγινε μέσα στο μυαλό του ΝτιΚάπριο, μπερδεύοντας εντελώς το κοινό. Δεν υπήρξε σβούρα στο τέλος του «The Dark Knight Rises» αλλά το κοινό μπερδεύτηκε εξίσου. (Ακολουθεί σπόιλερ)

Αφού θεωρήθηκε νεκρός εξαιτίας πυρηνικής έκρηξης, ο Μπρους Γουάιην εντοπίζεται στην Ιταλία με την Σελένα Κέηλ και τον έμπιστο Άλφρεντ. Όταν οι δυό τους ανταλλάσσουν μία συνθηματική ματιά, παραπέμποντας σε ένα όραμα που ο Άλφρεντ είπε στον Μπρους ότι είχε νωρίτερα στην ταινία. Η σκηνή θα μπορούσε να διαβαστεί ως ένα όνειρο ή μια αναγνώριση για τους φαν ότι ο Μπρους επέζησε από την έκρηξη χάρη στη διορθωμένη λειτουργία αυτόματου πιλότου στο ιπτάμενο όχημά του.

Τι πραγματικά συνέβη όμως στο τέλος του The Dark Knight Rises»; Κρατήστε εικασίες, δεδομένου ότι ο συν-σεναριογράφος Τζοναθαν Νόλαν τηρεί σιγή ιχθύος.

«Αυτό παραπέμπει πίσω σε μια συζήτηση που είχα με τον αδελφό μου πολλά, πολλά χρόνια πριν, όταν πήγε την πρώτη του ταινία «Memento» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Ο Νόλαν, αδελφός του Κρίστοφερ, είπε στο IGN. «Παίρναμε δείπνο στη συνέχεια με τους ηθοποιούς και το συνεργείο και [...] συνειδητοποιήσαμε μετά από μερικά ποτά ότι όλοι εκεί – οι αστέρες, οι παραγωγοί, εγώ, ο αδελφός μου, όλοι οι άλλοι – είχαμε ο καθένας μια διαφορετική ερμηνεία του τι σήμαινε αυτή η ταινία.

Αν φτάσαμε στο σημείο οι άνθρωποι να παθιαστούν με την ταινία και να συζητάνε διαρκώς για το τι σήμαινε το τέλος της και να ασχολούνται τόσο με αυτό, ποιος είμαι εγώ να πω τη γνώμη μου και να το χαλάσω;»

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...