Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ευθύμης Τζανόγλου:Από τα γυμναστήρια στις πασαρέλες

Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής του καράτε και του μουάι τάι και σύντομα βρέθηκε να ποζάρει για τους διάσημους μετρ της μόδας


Μέχρι τα 21 του χρόνια ο Ευθύμης Τζανόγλου ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στη γυμναστική, αφού ουσιαστικά ανδρώθηκε στους αθλητικούς χώρους συμμετέχοντας σε αγώνες καράτε και μουάι τάι. Ολα αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως μοντέλο συμμετέχοντας σε επίδειξη μόδας στο Αμπού Ντάμπι. 


Επρόκειτο για μια εμπειρία συναρπαστική για τον μέχρι πρότινος αθλητή, η οποία τον οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της μόδας. «Φαινομενικά, μόδα και πολεμικές τέχνες δεν συμβαδίζουν», δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει: «Εγώ, αντιθέτως, πιστεύω ότι πρόκειται για συγγενείς δραστηριότητες, αφού και στους δύο χώρους απαιτείται σκληρή δουλειά και στρατιωτική πειθαρχία. Ο αθλητισμός μόνο θετικά συνέβαλε στην περαιτέρω επαγγελματική μου πορεία. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί αθλητές και αθλήτριες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και ειδικά μετά το τέλος της δουλεύουν ως μοντέλα».



Ο Ευθύμης Τζανόγλου γεννήθηκε στην Καλλιθέα από Ελληνα πατέρα και μητέρα από την Αιθιοπία και σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στο Αμπού Ντάμπι, όπου και ενηλικιώθηκε. «Η ζωή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι στην Ελλάδα» παραδέχεται και τονίζει: «Ο κόσμος δουλεύει σκληρά και διασκεδάζει ελάχιστα. Θυμάμαι μια ζωή τον εαυτό μου να ιδρώνει τη φανέλα στους αθλητικούς χώρους και να διεκδικεί τη νίκη και την πρωτιά. Ωριμάζοντας, συνειδητοποίησα ότι παρά τον κοσμοπολίτικο αέρα που σαφώς αποπνέει μια τέτοια πολυπολιτισμική κοινωνία, προτιμώ τη ζωή της Ευρώπης. Κάπως έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα». Τα πρώτα δειλά βήματα στον χώρο της μόδας τα έκανε στο Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι, ποζάροντας για οίκους όπως οι Abercrombie και Armani. Μάλιστα συμμετείχε στην καμπάνια για τη σπορ σειρά του Armani.



«Τα γυμνασμένα σώματα έχουν πολύ πιο περιορισμένες επιλογές. Δύσκολα σε επιλέγουν οι σχεδιαστές όταν πρόκειται να παρουσιάσεις ένα συντηρητικών γραμμών κοστούμι. Για τέτοιες περιπτώσεις προτιμούν σώματα χωρίς γραμμώσεις και υπερβολικούς μυς, αφού απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό», τονίζει. Στην Ελλάδα, ο 21χρονος Ευθύμης έχει ήδη συνεργαστεί με τον σχεδιαστή Νίκο Αποστολόπουλο και έχει δεχτεί προτάσεις για συμμετοχή τόσο σε διαφημίσεις όσο και σε ταινία. «Ο κινηματογράφος και το θέατρο σε αυτή τη φάση της ζωής μου δεν με ενδιαφέρουν», αποκαλύπτει. «Οταν είσαι στην αρχή της διαδρομής δεν μπορείς να καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα γιατί στο τέλος θα είσαι μέτριος σε όλα. Προτιμώ να ρίξω το βάρος μου στο μόντελινγκ, κάνοντας επαφές με πρακτορεία σε Παρίσι και Μιλάνο προκειμένου να κλείσω κι εκεί κάποιες δουλειές», συμπληρώνει με ωριμότητα.  Η γυμναστική παραμένει μέρος της καθημερινότητάς του, καθώς κάνει βάρη στο γυμναστήριο της γειτονιάς του, ενώ τις ώρες της χαλάρωσης προτιμά να ακούει μουσική και να κάνει βόλτες περπατώντας στην πόλη: «Κακά τα ψέματα, όταν βρίσκεσαι στα γήπεδα και τα στάδια από μικρό παιδί, είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψεις τη συνήθεια να ασχολείσαι με το σώμα σου. Η καταπόνηση του κορμιού από την άσκηση είναι ένα χούι που θα με κυνηγά πάντα», μας λέει κλείνοντας την κουβέντα μας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...