Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ "Οι Έλληνες βλέπουν τι διαφθορά υπάρχει και αγανακτούν"

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός μίλησε για την οικονομική κρίση και τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες, με αφορμή την προβολή της ταινίας που πρωταγωνιστεί με τίτλο "Papadopoulos and sons" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ιστότοπο unitedreporters.gr .

"Αυτό που θα προσφέρει ο Έλληνας στην κρίση είναι ο τρόπος να ξανακερδίσουμε την έννοια της ελευθερίας" ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του. Διαβάστε τι άλλο δήλωσε ο ηθοποιός.

Για την οικονονική κρίση: "Δεν έχει καμία ανθρωπιά το σύστημα στο οποίο ζούμε και προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ζούμε. Απλώς, δε φεύγουμε ακόμα από αυτό το σύστημα γιατί πατάμε σε δύο βράχους (του παλιού και του νέου συστήματος). Είμαστε ανάμεσα στα δύο. Αλλά, όσο πάει και οργανωνόμαστε για να ξεφύγουμε από αυτό το διαβολικό σύστημα".
Για τον Έλληνα φοροφυγά: "Οι φόροι που δήθεν δεν πληρώνουν ή δε συμμετέχουν οι Έλληνες, είναι φόροι που πηγαίνουν σε κακές τσέπες. Δε πηγαίνουν πραγματικά στο κοινό. Η ατίθαση στάση των Ελλήνων σε σχέση με το κράτος είναι γιατί το κράτος δεν τους αντιπροσωπεύει. Κι αυτό ισχύει από την τουρκοκρατία μέχρι σήμερα, χωρίς σχεδόν καμία διακοπή. Δε μπορεί να πει κανείς ότι το ελληνικό κράτος αντιπροσωπεύει πραγματικά το λαό".

Για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό: "Πρώτα-πρώτα να υπενθυμίσω στους ξένους ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αποικίες, στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης που έγινε με τις πρώτες ύλες των αποικιών και τη σκλαβιά εκατομμυρίων... Ο κάθε άνθρωπος που μιλάω καταλαβαίνει πολύ καλά ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα είναι ακόμα ένα επεισόδιο παραπάνω που προστίθεται σε μία οδυνηρή ιστορία. Αλλά τελικά ίσως αυτό που θα προσφέρει ο Έλληνας είναι ο τρόπος να ξανακερδίσουμε αυτή την έννοια της ελευθερίας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...