Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Πανικός στη νύχτα! Κλείνει το ένα σχήμα μετά το άλλο-

Ποιοι έμειναν χωρίς δουλειά και ποιοι το παλεύουν


Είναι άγραφος νόμος ότι ο Ιανουάριος είναι ο μαύρος μήνας για τα μπουζούκια. Ειδικά φέτος που η κρίση φαίνεται να σαρώνει τα πάντα και η ανοχή των επιχειρηματιών να μειώνεται, τα πράγματα δείχνουν ακόμη πιο σκούρα....


Εν αρχή ήταν το σχήμα Κοκκίνου-Γονίδης- Καλή στην Ιερά οδό που έκλεισε ύστερα από δυο μόλις μέρες παραστάσεων στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Την απάντηση στο γιατί την έδωσε ο Σταμάτης Γονίδης λέγοντας το αυτονόητο « δεν είχαμε κρατήσεις». Κρίση φαίνεται να επικρατεί και στο σχήμα Θεοδωρίδου- Ρόκκος – Μαρτάκης στο «Κέντρο Αθηνών» που σκοπεύουν να μειώσουν τις εμφανίσεις τους από τις δυο μέρες τη βδομάδα σε μία. Αλλά αυτό το λένε διάφοροι και όχι το μαγαζί για να είμαστε ξεκάθαροι. Προχθές δε ανακοινώθηκε και το τέλος της συνεργασίας του Νότη Σφακιανάκη με το μαγαζί «Εναστρόν» ύστερα από 4 βδομάδες λειτουργίας ενώ  ικανοποιητικά κινείται και ο Νίκος Βέρτης στο «Φαντασία». Sold out εμφανίσεις κάνει και στην Ακτή Πειραιώς ο Διονύσης Σαββόπουλος με τους Ζουγανέλη - Μαχαιρίτσα - Μπουλά.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ο Παντελής Παντελίδης με την Πάολα που εμφανίζονται στο « Teatro» και κάθε βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο, ενώ εντυπωσιακό comeback έχει κάνει η Καίτη Γαρμπή στο «Φωταέριο» που μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη γεμίζουν ασφυκτικά κάθε βράδυ. Πολύ καλή η πορεία και του Πάνου Κιάμου στο Club 22 . Όμως, το συμπέρασμα είναι ένα. Τα μπουζούκια έχουν αλλάξει. Τα μεγάλα ονόματα ο κόσμος δείχνει να τα σνομπάρει και να οδηγείται σε μουσικά κλαμπ, όπως στο «Acro» που τραγουδάει ο Γιώργος Σαμπάνης η σε μικρές μουσικές σκηνές. Δεν είναι τυχαίο που σκίζει ο Πάνος Μουζουράκης και ο Θάνος Αλευράς με το Burlesque στο « Σταυρό του Νότου». Τα νυχτοκάματα έχουν πέσει και όλοι είναι προβληματισμένοι. Το τρίπτυχο λουλούδια-άφθονο αλκοόλ-πρώτο τραπέζι πίστα θεωρείται πια παρωχημένο, ξεπερασμένο και απωθεί τους θαμώνες.

Τέλος, όσο για τα στοιχήματα Βίσση- Ρέμος στο «Pantheon Arena» και Πρωτοψάλτη- Αρβανιτάκη στο Διογένη που ξήλωσαν τα τραπέζια και έβαλαν θεατρικές καρέκλες φαίνεται ότι αποδίδει στο ταμείο και στις διαθέσεις του κόσμου ,ασχέτως αν οι καλλιτέχνες δέχθηκαν να μειώσουν τα κασέ τους αφού απουσιάζουν τα λουλούδια και τα ποτά.Τα μπουζούκια όπως τα ξέρουμε έχουν πια αλλάξει και αν δεν το αντιληφθούν γρήγορα και οι επιχειρηματίες σε λίγο θα γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Όσο για το ποιος είναι ο νικητής στην φετινή δύσκολη νυχτερινή Αθήνα είναι η Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης. Κανείς άλλος.

newspistol.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...