Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ Δικαστική απόφαση! Θα πληρώσει χιλιάδες ευρώ για ένα ροφό!


Η διαμαρτυρία του Χρήστου Χωμενίδη για υπερχρέωση στο εστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου οδήγησε τελικά σε συμπλοκή με το σύζυγό της και σε μια δικαστική μάχη που έληξε τελικά υπέρ του συγγραφέα.
Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο Χρήστος Χωμενίδης είχε δειπνήσει με θείο του δικηγόρο στο εστιατόριο της Αργυρώς. («Μανώλης Μανωλάκης και Σία Ε.Ε.» η επιχειρηματική επωνυμία). Από το τραπέζι τους πέρασε ένας ροφός, τον οποίο... τίμησαν...
Όταν τελείωσαν το φαγητό παρήγγειλαν 3 κονιάκ τα οποία, όπως διαπίστωσαν μόλις ήρθε ο λογαριασμός, κόστισαν 285 ευρώ ενώ ο ροφός 120 ευρώ.
Ο ίδιος ο συγγραφέας μάλιστα, αναφέρεται στο περιστατικό με ανάρτησή του στο facebook.
"To καλοκαίρι του 2006 ο συγγραφέας με έναν θειό του και κοινή τους φίλη, δείπνησε στο φημισμένο εστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμαρίγου ("Μανώλης Μανωλάκης και Σία Ε.Ε." η επιχειρηματική επωνυμία) στο Κολωνάκι.
Αποφάσισαν να τελειώσουν το δείπνο τους με τρια κονιάκ και ζήτησαν τον λογαριασμό. Κοιτάζοντας τον λογαριασμό ο Χρήστος Χωμενίδης διαπίστωσε πως μόνο για τα 3 κονιάκ έπρεπε να πληρώσει 285 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος και ο ροφός που είχαν παραγγείλει είχε τιμή 120 ευρώ.
Στις διαμαρτυρίες του συγγραφέα έσπευσε να απαντήσει ο σύζυγος της Αργυρώς, Εμμανουήλ Αποστολάκης, τα αίματα άναψαν και ακούθησαν μερικοί ευφάνταστοι χαρακτηρισμοί".
Ο Χωμενίδης και ο δικηγόρος θείος του στράφηκαν νομικά εναντίον της εταιρείας και του ίδιου του Εμμανουήλ Μανωλάκη.
Το πρωτοβαθμιαίο δικαστήριο δέχτηκε εν μέρει την αγωγής και υποχρέωσε τον Εμμανουήλ Μανωλάκη να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, κυρύσσοντας την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 10.000 ευρώ και παράλληλα ζήτησε προσωπική κράτηση δύο μηνών ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης.
Ο Χρήστος Χωμενίδης σχολιάζοντας το γεγονός, έγραψε:
"Η κατάληξη του διδάσκει μάλλον πως όταν ο καταναλωτής ξεφεύγει από την αντίληψη "αφρίζει-ξαφρίζει, θα το φάω", εν τέλει δικαιώνεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...