Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"Κράζουν" την Άντζελα για την εμφάνισή της στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Κατακραυγή από τον κυπριακό Τύπο και όχι μόνο για την προγραμματισμένη εμφάνιση της Αντζελας Δημητρίου στα Κατεχόμενα το ερχόμενο Σάββατο στο ξενοδοχείο «Γκόλντεν Τουλίπ», στην τουρκοκρατούμενη Λευκωσία.

Το γεγονός για τη συναυλία της «Lady Angie» εκεί δημοσίευσε η εφημερίδα «Χαμπερντάρ» και ο συντάκτης του Τζενγκίζ Σεμερτζίογλου σχολίασε ότι η Αντζελα Δημητρίου και η Αννα Βίσση είναι οι πιο γνωστές στην Τουρκία Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Τα κυπριακά media καταδίκασαν την απόφαση της Ελληνίδας τραγουδίστριας για τη συναυλία, γιατί με την κίνησή της αυτή αποδέχεται το ψευδοκράτος. Οπως σημειώνεται, αν τελικά η Αντζελα Δημητρίου πραγματοποιήσει την εμφάνισή της στα Κατεχόμενα, θα απαγορευτεί στο εξής η πώληση των CD της στην Κύπρο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αντζελα Δημητρίου παραδέχτηκε ότι θα κάνει αυτή τη συναυλία στην κατεχόμενη Κύπρο και δήλωσε στην «Espresso» φανερά ενοχλημένη: «Η μουσική δεν έχει σύνορα» Δευτερολογώντας σχολίασε: «Εσείς πώς βλέπετε τα τουρκικά σίριαλ;»

Στο μεταξύ, με σχόλια-φωτιά που ανεβάζουν στο Twitter Κύπριοι καλλιτέχνες καταδικάζουν την κίνηση της Αντζελας Δημητρίου. Η Ευριδίκη έγραψε στον λογαριασμό της: «Κάποιος να τη μαζέψει… Τα χρήματα δεν είναι πάνω από την πατρίδα μας, κ. Δημητρίου. Ντροπή! 200.000 πρόσφυγες, 1.619 αγνοούμενοι, 6.000 νεκροί… Η μουσική σε αυτή την περίπτωση, κ. Δημητρίου, έχει και παραέχει σύνορα…»

«Είπαμε, άλλο η ανεπίσημη επίσκεψη και άλλο πράξη αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Αλλο να επισκεφτείς τα Κατεχόμενα, αφού η κυπριακή κυβέρνηση άνοιξε τα οδοφράγματα ως μέτρο επαναπροσέγγισης, και άλλο να τραγουδάς, να δουλεύεις ή να συναλλάσσεσαι επίσημα οπουδήποτε εκεί, αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Φανερά εκνευρισμένη, η Βαλάντω Τρύφωνος σημείωσε: «Να πει κάποιος στην κ. Δημητρίου ότι η J.Lo αλλά και η Shakira, μόλις έμαθαν για την κατάσταση στην Κύπρο, ακύρωσαν και απολογήθηκαν!»

Αρνητικά σχόλια έγραψε ο κυπριακός Τύπος και για την εμφάνιση του Τομ Τζόουνς στα Κατεχόμενα. Ο Ουαλός ζωντανός μύθος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που ζήτησε το εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να εμφανιστεί μία βραδιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δεν συγκινήθηκε καθόλου από την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας για να κατεβάσει στο έστω και στο ελάχιστο το κασέ του. Ωστόσο αποδέχθηκε την πρόταση για τα Κατεχόμενα, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πήρε πολλά εκατομμύρια τουρκικές λιρέτες.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...