Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μενεγάκη: Η αγωνία για την Βαλέρια και η επίσκεψή της στην εκκλησία



Όταν έρχονται τα δύσκολα όλοι οι άνθρωποι λέμε την ίδια φράση: «Βόηθα παναγιά μου». Το ίδιο έκανε και η Ελένη Μενεγάκη όταν το παιδί της βρέθηκε αντιμέτωπο με τα κύματα στην Άνδρο και κινδύνευσε να χτυπήσει σοβαρά στα βράχια.

Το tweet της μαζί με τη φωτογραφία που ανέβασε τα έλεγε όλα. «Ευλογημένη μέρα» ήταν για εκείνη όταν βρέθηκε σε εκκλησία της Άνδρου και έκανε το τάμα της. Το είχε βάλει στο πρόγραμμα, καθώς το μόνο που σκεφτόταν από τη μέρα που έδωσε μάχη με τα κύματα για το παιδί της, ήταν αυτό. Να δείξει την ευγνωμοσύνη της για την καλή της τύχη, για τη βοήθεια που ήρθε, την ώρα που η καρδιά της κόντευε να σπάσει.
Τότε κατάλαβε πόσο εύθραυστες είναι οι γραμμές μεταξύ της χαράς και της λύπης.

Τρομοκρατήθηκε η Ελένη

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, η παρουσιάστρια είχε πάει στα αγαπημένα της Άχλα, ο καιρός ήταν ζεστός και η δροσιά που θα προσέφερε η θάλασσα σε εκείνη και τα παιδιά της ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. Κατέβηκαν λοιπόν στην παραλία για την καθιερωμένη βουτιά. Φυσούσε αρκετά δυνατά, αλλά τα Άχλα βρίσκονται σε μικρό κόλπο που σπάνια τον πιάνει ο αέρας. Εκείνη τη μέρα όμως όλα ήταν σχεδιασμένα για να κάνουν την Ελένη να λαχταρήσει.


Λεπτά αγωνίας για το μικρό της αγγελούδι
Λίγα δευτερόλεπτα αποσπάστηκε η προσοχή της από τη Βαλέρια. Μόλις γύρισε το κεφάλι προς το μέρος της, είδε την κόρη της να παλεύει με τα ορμητικά κύματα που την έσερναν κατευθείαν προς τα κοφτερά βράχια της παραλίας. Η μικρή έπαιζε ανέμελη, όταν η παιδική αφέλεια σε συνδυασμό με τα μεγάλα κύματα, κόντεψαν να της στοιχίσουν τη ζωή. Η Ελένη πάγωσε. Δεκάδες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό της μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Δεν κάθισε όμως να το σκεφτεί άλλο. Ήξερε ότι δεν είχε τα περιθώρια. Έτρεξε αμέσως προς τη Βαλέρια. Παρά τρίχα γλίτωσε τη μικρή, πριν τα κύματα την πετάξουν με δύναμη πάνω στα βράχια. Την πήρε στην αγκαλιά της και την κράτησε εκεί για πολλή ώρα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είναι πια ασφαλής.

Όταν σκέφτηκε τι πήγε να συμβεί, ένα πράγμα μόνο ήρθε στο μυαλό της. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και το απέτρεψε. Τότε αποφάσισε να κάνει τάμα σε εκκλησία της Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...