Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ενας «πρόεδρος» στην Ακρόπολη

Καιρός να ξανανέβω στην Ακρόπολη, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά» δήλωσε κατά τη μεσημεριανή επίσκεψη του στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις. 

Ο Ντέι Λιούς έφτασε στην Αθήνα με αφορμή της σημερινής πρεμιέρας της ταινίας του «Λίνκολν» του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ στο θέατρο Παλλάς, αλλά δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το Μουσείο.

Εκεί συνοδευόμενος από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες και παρά το γεγονός ότι ήταν «πιεσμένος από τον χρόνο» όπως ο ίδιος εξήγησε, παρέμεινε μια ώρα, κάνοντας σχεδόν τον γύρο του Μουσείου.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις, που δηλώνει φίλος της Ελλάδας, έδειξε ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και στάθηκε στην περίφημη αίθουσα των Αρχαϊκών, στις Καρυάτιδες, καθώς και στην αίθουσα των Παρθενώνειων Γλυπτών, στο ανώτερο επίπεδο του Μουσείου. Για «έναν γοητευτικό και πολύ γλυκό άνθρωπο» έκανε λόγο η αρχαιολόγος του Μουσείου Ιρις Πλαϊτάκη που ξενάγησε τον ηθοποιό και τόνισε:

«Εχει ωραίο χαμόγελο, αλλά το πιο ελκυστικό σ' αυτόν είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά φιλικός και απλός άνθρωπος». Ας σημειωθεί ότι τα έσοδα δε από την προβολή της ταινίας - που αποτελεί βιογραφία του Αμερικανού πολιτικού Αβραάμ Λίνκολν- θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Εξάλλου, ο βραυβεμένος με Οσκαρ ηθοποιός έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στην Αθήνα, καλεσμένος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Ντέι Λούις θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί και για τα φετινά Οσκαρ, ενώ η ταινία ήδη έχει αποσπάσει πολλά κινηματογραφικά βραβεία.

 Την πρεμιέρα της ταινίας συνδιοργανώνουν η Ελληνική Θεαμάτων και το περιοδικό «Σινεμά». Πληροφορίες στο τηλ. 210 9250916.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...