Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

“Όλα για την υγεία mou”: Η Φαίη Σκορδά ανάμεσα σε ιούς και μικρόβια….


Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 16:50, διερευνά τις διαφορές ανάμεσα σε ιούς και μικρόβια.

Οι ιοί και τα μικρόβια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί μικροοργανισμοί οι οποίοι επιβιώνουν ακόμη και για μήνες πάνω σε άψυχες επιφάνειες αλλά και στα κύτταρα του οργανισμού μας. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν βρεθεί μεγάλες καλλιέργειες παθογόνων μικροβίων στα χαρτονομίσματα, το τηλεκοντρόλ, τα κουμπιά των ΑΤΜ, τα κινητά τηλέφωνα και σε πολλά άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Στην εκπομπή δίνονται πρακτικές συμβουλές για το πως μπορούμε να περιορίσουμε την εμφάνιση των ιώσεων και των λοιμώξεων ενώ απαντάται το ερώτημα γιατί κάποιοι άνθρωποι κρυολογούν ή εμφανίζουν ιώσεις πιο συχνά από άλλους.

Ειδικοί παρουσιάζουν στο στούντιο μικρούς αλλά θαυματουργούς τρόπους, όπως το σωστό πλύσιμο των χεριών που διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε περισσότερο από το 50% των ιώσεων και των λοιμώξεων. Επίσης αποκαλύπτουν ποιες ιώσεις θα μας ταλαιπωρήσουν φέτος το χειμώνα αλλά και τι αναμένεται να γίνει με τη γρίπη και τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Απαντούν, τέλος, στο ερώτημα αν η χαμηλή άμυνα του οργανισμού που οφείλεται στο στρες, την κούραση ή τη στενοχώρια μπορεί να κάνει πιο ευάλωτο τον οργανισμό μας σε ιούς και μικρόβια.

Στην εκπομπή διαλύονται όλοι οι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούμε προκειμένου να έχουμε καλή άμυνα απέναντι στις ιώσεις και τη λάθος χρήση των αντιβιοτικών στο 80% των περιπτώσεων. Παρουσιάζονται οι σωστές τροφές για να ξεπεράσουμε μια ίωση ενώ αναφέρονται όλα τα νεώτερα για το αντιγριπικό εμβόλιο αλλά και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου

Η παρουσιάστρια του MEGA Φαίη Σκορδά μιλά για την προσπάθειά της να ζήσει σε ένα απαλλαγμένο από μικρόβια περιβάλλον στο χώρο του σπιτιού της αλλά και για το αν αυτή η στάση της την έχει βοηθήσει να περιορίσει τις ιώσεις ή τις λοιμώξεις που εμφανίζει κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...