Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ενας Κολοσσός στο πλευρό της

Πήρε το προσωνύμιο «Κολοσσός» από τους φιλάθλους για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και για τη σωματική του διάπλαση. Ως ποδοσφαιριστής δεν παραδίδει τα όπλα ακόμη κι όταν ο αγώνας έχει χαθεί. Με το χέρι σφιγμένο σε γροθιά δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες του για να τα δώσουν όλα και να νικήσουν.

Στην τελευταία μάχη του τα δάχτυλα του χεριού του ήταν ανοιχτά, καθώς έπρεπε μέσα σε αυτά να τυλιχτεί το χέρι της συζύγου του. Αν και ήξερε ότι ο πόλεμος με τον καρκίνο που έδωσε η Γωγώ Μαστροκώστα θα ήταν δύσκολος, ο Τραϊανός Δέλλας ποτέ δεν πίστεψε ότι αυτή η μάχη θα χαθεί. Ο «Κολοσσός» για άλλη μία φορά απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, την αστείρευτη εσωτερική του δύναμη και έδωσε τα πάντα για να κερδίσει η σύζυγός του το δικαίωμα στη ζωή.

Καμιά φορά η μοίρα επιφυλάσσει παιχνίδια που κάποιοι δεν θα τα ήθελαν ούτε για τους χειρότερους εχθρούς τους. Οταν ο Τραϊανός Δέλλας παντρεύτηκε τη Γωγώ Μαστροκώστα, όλοι μιλούσαν για ένα λαμπερό κι όμορφο ζευγάρι. Κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας θα εκτυλισσόταν μια δραματική ιστορία. Ολα είχαν ξεκινήσει ιδανικά και στα τέλη του 2007 η ευτυχία του ζευγαριού απογειώθηκε. Ηταν τότε που η Γωγώ μάθαινε για την εγκυμοσύνη της. Ενας μικρός όγκος στο στήθος της που είχε αναστατώσει το ζευγάρι ανήκε στο παρελθόν, αφού οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για μία απλή σύμφυση. Η εγκυμοσύνη πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και το ζευγάρι επισκεπτόταν πολλές φορές μαζί τον γυναικολόγο.

Δύο μήνες αργότερα έρχεται το πρώτο σοκ. Σε μια εξέταση ρουτίνας ο γιατρός διαπιστώνει ότι η καρδιά του εμβρύου έπαψε να χτυπά. Η Γωγώ Μαστροκώστα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια. Ο Τραϊανός όμως την παίρνει από το χέρι και της λέει ότι όλη η ζωή είναι μπροστά τους. Η Γωγώ θα μείνει πάλι έγκυος και τον Δεκέμβριο του 2008 θα φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο Τραϊανός καταγράφει τη γέννηση με βιντεοκάμερα, ενώ εκείνη τη στιγμή είναι ίσως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Τρεις μέρες αργότερα, οι γιατροί διαπιστώνουν ότι αυτό που είχε στο στήθος της η Γωγώ ήταν κάτι πιο σοβαρό από μια απλή σύμφυση. Την ενημερώνουν ότι πρέπει να κάνει μαστογραφία. Ο Τραϊανός παραμένει ψύχραιμος και δίνει κουράγιο στην αγαπημένη του σύζυγο. Μόλις βγαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης, οι γιατροί την οδηγούν αμέσως στο χειρουργείο για αφαίρεση του όγκου και βιοψία. Ο «Κολοσσός» είναι ο άνθρωπος που της κρατάει το χέρι όταν ξυπνάει από τη νάρκωση της επέμβασης. Ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, ωστόσο δεν πτοείται.

Μετά την έξοδο από το μαιευτήριο το ζευγάρι επισκέπτεται συνεχώς γιατρούς προκειμένου να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο Τραϊανός έχει πάρει την κατάσταση πάνω του. Προτείνει να πάνε στο εξωτερικό προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες μιας άλλης διάγνωσης. Φτάνουν μέχρι και το Σικάγο, όπου οι γιατροί λένε τα ίδια που είχαν πει οι συνάδελφοί τους και στην Ελλάδα. Στις 29 Δεκεμβρίου η Γωγώ Μαστροκώστα μπαίνει πάλι στο χειρουργείο. Επειτα από οκτώ ώρες ξυπνά. Τον πρώτο άνθρωπο που αντικρίζει να στέκεται πάνω από το κεφάλι της, σαν φύλακας-άγγελος της, είναι ο «Κολοσσός» της. Της χαμογελάει και τη σφίγγει στην αγκαλιά του.

Η Γωγώ νιώθει ότι πλέον μπορεί να αγωνιστεί και πάλι για τη ζωή. Στέκεται στο πλευρό της σε όλες τις επίπονες χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Οι παρενέργειες από τις θεραπείες ήταν πλέον εμφανείς στο σώμα της Γωγώς. Είχε χάσει τα μαλλιά και τις βλεφαρίδες της, ενώ είχε πάρει και κιλά. Οταν κοίταζε τον εαυτό της στον καθρέφτη ήταν σαν να αντίκριζε τον... εχθρό της, τον καρκίνο. Ωστόσο, τα... σχόλια του συγκεκριμένου καθρέφτη δεν είχαν πλέον αντίκτυπο για αυτή. «Μόνο τον δικό μου καθρέφτη θα κοίταζα. Αυτά τα μάτια που συνέχιζαν να με βλέπουν το ίδιο όμορφη όπως και πριν, το ίδιο ποθητή και δεν με κορόιδευαν, έλεγαν την αλήθεια. Τα μάτια του άντρα μου, αυτά θα ήταν για μένα ο καθρέφτης μου»! Αυτά ήταν ίσως μερικά από τα πιο συγκινητικά λόγια στα όσα εξιστόρησε στην πρόσφατη συνέντευξή της κι αφορούσαν το πιο αγαπημένο της πρόσωπο, τον Τραϊανό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...