Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Στη Μύκονο η Μπενού από το «Χίλιες και μία νύχτες»

Μπορεί το καλοκαιράκι να οδεύει προς το τέλος του, όμως οι celebrities του εξωτερικού φαίνεται ότι ψηφίζουν ελληνικά νησιά δαγκωτό.

Μία από αυτές και η Μπενού, η κολλητή της Σεχραζάτ από το «Χίλιες και μία νύχτες» που έφτασε μαζί με το σύζυγό της στη Μύκονο για να απολαύσει τον ήλιο και τις θάλασσες του νησιού.

Η Τουρκάλα ηθοποιός φόρεσε το μπικινάκι της στο κόκκινο της φωτιάς και έκανε τις βουτιές της στην Ψαρού και στις άλλες κοσμικές παραλίες του νησιού, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον σύζυγό της.

Τα βράδια έκανε φυσικά τις καθιερωμένες βόλτες της στα Ματογιάννα και στα σοκάκια της Μυκόνου και ήταν πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να ποζάρει για ένα… κλικ του φωτογράφου!!!!

Δείτε πώς πέρασε η Μπενού στη Μύκονο…

Πηγή: HELLO

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

"Νόμιμη" η δωροδοκία του πριγκιπικού ζεύγους της Σουηδίας

Ο εισαγγελέας της Σουηδίας αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς δήλωσε ότι το πριγκιπικό ζεύγος της χώρας δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη για δωροδοκία εξαιτίας ενός νομικού κενού που, όπως δήλωσε, πρέπει να διορθωθεί.
Ο εισαγγελέας της Στοκχόλμης, Γκούνρα Στέτλερ, έκανε αυτές τις δηλώσεις όταν ανακοίνωνε ότι μπαίνει στο ράφι η έρευνα για τη φερόμενη δωροδοκία της πριγκίπισσας Βικτόριας μετά το πρόσφατο ταξίδι του μέλιτος της.
"Η απαγόρευση λήψης δωροδοκιών ισχύει για υπαλλήλους του κράτους", διευκρίνισε ο Στέτλερ στο Γερμανικό Πρακτορείο. "Η θέση της πριγκίπισσας είναι κληρονομική" και γι' αυτό δεν ισχύει ο νόμος στην περίπτωσή της. Πρόσθεσε όμως ότι πιστεύει ότι "αυτό πρέπει να αλλάξει".
Το γραφείο της εισαγγελίας του Στέτλερ κλήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση του πριγκιπικού ζεύγους, μετά τις έξι συνολικά καταγγελίες, που έγιναν για "απρεπή" δώρα γάμου που έλαβε η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ.
Μετά το γάμο του, τον Ιούνιο, το πριγκιπικό ζεύγος έφυγε για ταξίδι του μέλιτος το οποίο "χρηματοδοτήθηκε" από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, τον Μπέρτιλ Χουλτ. Μεταξύ των δώρων που δέχθηκαν, ήταν μία πτήση με το ιδιωτικό του τζετ στην Ταϊτή, μία κρουαζιέρα μίας εβδομάδας με το πολυτελές σκάφος του, ενώ διέμειναν και το σπίτι του στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Το παλάτι δήλωσε, από τη μεριά του, ότι "ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι και ένα δώρο γάμου από έναν παλιό φίλο της βασιλικής οικογένειας"...

Σπύρος Χαριτάτος: "Η κοπέλα της φωτογραφίας είναι φίλη μου"

O Σπύρος Χαριτάτος είναι από τους ωραίους εργένηδες της swobiz και δεν είναι λίγες οι φορές που του χρεώνουν σχέσεις. Εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται στην Πάρο και ξεκουράζεται μαζί με φίλους αλλά και συγγενείς.

Πολλά δημοσιεύματα και φωτογραφίες τον θέλουν να είναι παρέα με πολλές γυναίκες και να περνάνε... καλά. Χτες συγκεκριμένα σε φωτογραφία δημοσιεύματος του Ciao, ήταν πολύ κοντά με κάποια κυρία. Τον ίδιο όλα αυτα τον αφήνουν αδιάφορο και εμπιστεύεται την κρίση του κόσμου.

"Η συγκεκριμένη κυρία είναι απλά μία συνάδελφος που μάλιστα διατηρεί σχέση με έναν φωτογράφο. Είμασταν όλοι μαζί παρέα. Το να μου χρεώνουν μία σχέση μαζί της είναι πρώτα απ'όλα κακό για εκείνη. Αν δεν έχει πρόβλημα εκείνη, είναι όλα OK.

Έχω ακούσει διάφορα αστεία. Εμένα δεν είναι του χαρακτήρα μου ούτε να φιλιέμαι δημοσίως, ούτε να δείχνω το ο,τιδήποτε παραπάνω. Όλο αυτό το πήρα ως ένα αστείο. Δεν έχω κάποια σχέση αυτή την περίοδο."

ΠΗΓΗ Tlife

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ο Μπερλουσκόνι στο Αιγαίο παρέα με καλλονές!

Στο Αιγαίο κάνει τις διακοπές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Σύμφωνα με την Espresso, ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες στο Μαράθι με πολυτελή θαλαμηγό και παρεά περίπου είκοσι ατόμων μεταξύ των οποίων η προσωπική του φρουρά, φίλοι αλλά και αιθέριες Ιταλίδες!

 Ο «Καβαλιέρε», πιστός στο ραντεβού του με την Ελλάδα, αποφάσισε να επισκεφθεί το γραφικό Μαράθι (το μικρό νησάκι με έκταση 335 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικά της Πάρου) προτού επισκεφθεί την αγαπημένη του Σύμη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες,ο Μπερλουσκόνι έχει «μαγευτεί» από τις ομορφιές και τα καταγάλανα νερά του νησιού. Μάλιστα, δεν έχει διστάσει να ρωτήσει τους (λίγους) ντόπιους κατοίκους του μικρού νησιού πως τα βγάζουν πέρα και αν λαμβάνουν βοήθεια από το κράτος δεδομένου ότι το Μαράθι είναι ένα «απομονωμένο» κομμάτι των Δωδεκανήσων.

Στη μικρή προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού φιγουράρει το πολυτελές σκάφος του «Καβαλιέρε», από το οποίο ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει τις βουτιές του μαζί με την παρέα του όταν δεν «βγαίνει» στη στεριά για να απολαύσει φρέσκο και καλομαγειρεμένο ψάρι!

Μάλιστα η μαγείρισσα της ταβέρνας «Μαράθι-Πειρατής», κ. Πόπη Κάβουρα, την οποία τιμά... δεόντως ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στο κανάλι Κόσμος ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι ζήτησε να συναντήσει τη μαγείρισσα των εύγευστων πιάτων (δηλαδή την ίδια) που δοκίμασε, ενώ ανέφερε πως έμεινε εντυπωσιασμένη από τις καλλονές που τον συνόδευαν.

«Του ετοιμάζουμε μεζέδες με αστακούς και γαρίδες, ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στο ούζο και στο τσίπουρο» υπογράμμισε η κ. Κάβουρα.

Σειρά μετά το Μαράθι έχει η Σύμη για τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει ότι μετά το -διάσημο πλέον- γούστο του στις γυναίκες, διαθέτει και γούστο στις επιλογές των διακοπών του!

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Από καρκίνο του λάρυγγα πάσχει ο Μάικλ Ντάγκλας

Ο 65χρονος αμερικανός ηθοποιός, τιμημένος με βραβείο Όσκαρ, διαγνώσθηκε πως πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα και θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα του περιοδικού People. 

«Οι γιατροί διέγνωσαν πως ο Μάικλ Ντάγκλας έχει έναν όγκο στον λάρυγγα», γράφει η ιστοσελίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο του ηθοποιού.

Ο Μάικλ Ντάγκλας θα χρειασθεί να υποβληθεί σε αγωγή οκτώ εβδομάδων, που θα συνδυάζει ραδιοθεραπεία και χημειοθεραπεία και οι γιατροί του ευελπιστούν σε πλήρη ίασή του, τονίζει ο εκπρόσωπος.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος», τονίζει ο τιμημένος με Όσκαρ ηθοποιός σε ανακοινωθέν που αναπαράγει το People.

Ο ηθοποιός, που ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του Κερκ Ντάγκλας, 93 ετών σήμερα, έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 40 ταινίες, υπηρετώντας όλα τα είδη του κινηματογράφου.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες η συνέχεια της ταινίας Wall Street, που του χάρισε το Όσκαρ, με σκηνοθέτη πάλι τον Όλιβερ Στόουν.
Από το 2000 ο Ντάγκλας είναι νυμφευμένος με την ηθοποιό Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Από τον πρώτο του γάμο έχει έναν γιό, τον Κάμερον, ο οποίος τον Απρίλιο καταδικάσθηκε σε 5ετή φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στη δημοσιότητα γράμμα του Τζον Λένον από το 1971!

Το φως της δημοσιότητας είδε γράμμα που το πρώην «σκαθάρι» Τζον Λένον είχε στείλει το 1971 σε περιοδικό χωρίς να δημοσιευθεί ποτέ!

Ο 30χρονος -τότε- Τζον Λένον είχε διαβάσει τη συνέντευξη ενός νεαρού τραγουδιστή σε μουσικό περιοδικό στο οποίο εξέφραζε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η επιτυχία και τα πλούτη να αλλάξουν τις προτεραιότητες του στη ζωή.

Το πρώην «σκαθάρι» κάθισε και έγραψε -από κοινού με τη Γιόκο Όνο- μια απάντηση στο 21χρονο Στιβ Τίλτσον και την έστειλε στο περιοδικό.

Ωστόσο το περιοδικό ούτε δημοσίευσε ποτέ ούτε απέστειλε στον παραλήπτη του το γράμμα με αποτέλεσμα αυτό να «μετακινείται» από συρτάρι σε συρτάρι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μέχρι να πέσει στα χέρια ενός συλλέκτη το 2005 ο οποίος «πάσχιζε» για αρκετά χρόνια μέχρι να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του.

Στο γράμμα του ο Λένον συμβούλευε -μεταξύ άλλων- τον Στιβ Τίλτσον να μην ανησυχεί καθώς «το να είσαι πλούσιος δεν αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή. Η μόνη διαφορά με πριν είναι ότι δεν ανησυχείς για τα χρήματα, το φαγητό σου, τη στέγη σου» ενώ υπογράμμιζε πως ο ίδιος έχει υπάρξει και πτωχός και πλούσιος και γνωρίζει καλά και τις δύο πλευρές.

Η 77χρονη -σήμερα- Γιόκο Όνο ανέφερε (σε σχετική ερώτηση) ότι θυμάται όντως τον Τζον Λένον να γράφει το συγκεκριμένο γράμμα. Ο παραλήπτης του γράμματος, από την άλλη, έχοντας κάνει μια αξιοζήλευτη καριέρα με πάνω από 20 δίσκους σε 40 χρόνια ανέφερε συγκινημένος διαβάζοντας το γράμμα με 39 χρόνια καθυστέρηση πως «αισθάνομαι σα να μου το έστειλε ο αδερφός μου. Αν το είχα λάβει θα είχα επικοινωνήσει μαζί του, είχε ακόμη και το τηλέφωνό του στο γράμμα. Με εξοργίζει πάντως πως, αντί να μου το παραδώσουν, κάποιοι το κράτησαν και προτίμησαν να το πουλήσουν».

Η αξία του γράμματος υπολογίζεται σε περίπου 14.000 δολάρια.

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Οι σταρ άρχισαν δεύτερη δουλειά


Παραγωγός τροφίμων, εστιάτορας (προ ημερών εγκαινίασε το ιταλικό εστιατόριο «Rustic» στην Καλιφόρνια) και έμπορος πούρων είναι μερικά από τα επαγγέλματα του Κόπολα.

Αλλοι άπληστοι, άλλοι φύσει πολυπράγμονες κι άλλοι απλώς προνοητικοί, πολλοί είναι οι λαμπροί αστέρες του θεάματος που προσέχουν για να έχουν. Οπως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», έτσι και αυτοί «πιάνουν» δεύτερες (κάποιοι μάλιστα και τρίτες ή και τέταρτες) δουλειές προκειμένου να «εμπλουτίσουν» το παρόν αλλά και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.
Ουδείς άλλωστε μπορεί να τους εγγυηθεί, πόσω μάλλον σε καιρούς κρίσης, ότι η τηλεοπτική τους λάμψη θα είναι παντοτινή και εσαεί προσοδοφόρα, οπότε καλό είναι να υπάρχει εκεί ήδη ως εφεδρεία έτοιμη να καλύψει το κενό ένα εστιατόριο (όπως αυτά των Ντε Νίρο και Ντε Βίτο), ένα οινοποιείο (όπως αυτό του Κόπολα) ή μια αθλητική ομάδα (όπως αυτή του Jay-Z).

Ντάνι Ντε Βίτο
Ιταλική σπεσιαλιτέ 10 εκατ. δολάρια
Ο Ντάνι Ντε Βίτο υπογράφει στο εστιατόριό του ένα λιμοντσέλο παραγωγής του.     Ενας από τους διασημότερους κοντούς του Χόλιγουντ, ο καλοφαγάς Ντάνι Ντε Βίτο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χώρο της εστίασης. Συνιδιοκτήτης του φημισμένου ιταλικού εστιατορίου «Devito South Beach» στο Μαϊάμι της Φλόριντα (τα έσοδα του οποίου ανήλθαν πέρυσι σε 10 εκατ. δολ.) καθώς και της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών «Jersey Films» («Pulp Fiction», «Εριν Μπρόγκοβιτς» κ.α.), ο κωμικός ηθοποιός έχει λανσάρει στην αγορά και το δικό του λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι), το επονομαζόμενο «Danny DeVito's premium Limoncello Original».
Ο Ντάνι Ντε Βίτο υπογράφει στο εστιατόριό του ένα λιμοντσέλο παραγωγής του.

Jay-Z
Θέλει να «σκοράρει» και με την Αρσεναλ
Ικανός τόσο στις ρίμες όσο και στις «μπίζνες», ο πολυεκατομμυριούχος ράπερ και σύζυγος της τραγουδίστριας Μπιγιονσέ έχει κατορθώσει στα 40 του χρόνια να χτίσει μια μοναδική αυτοκρατορία στον χώρο του θεάματος. Συγκεκριμένα, ο Jay-Z (κατά κόσμον Σον Κόρεϊ Κάρτερ) είναι σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρείας ενδυμάτων «Rocawear» (οι ετήσιες πωλήσεις της οποίας φέρονται να ξεπερνούν τα 700 εκατ. δολ.) και συνιδιοκτήτης της δισκογραφικής «Roc-A-Fella Records», του management «Roc Nation», της αλυσίδας μπαρ «The 40/40 Club» καθώς και της ομάδας μπάσκετ των «New Jersey Nets» ενώ μελετά το ενδεχόμενο ακόμη και μιας επένδυσης στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα «Arsenal». Προσμετρώντας όλα τα παραπάνω, το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει πως ο ράπερ κέρδισε μόνο τους τελευταίους 12 μήνες 63 εκατ. δολ.

Φράνσις Φορντ Κόπολα
O σκηνοθέτης με τα 1.000 πρόσωπα
Πολυπράγμων όσο λίγοι, ο Ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης ταινιών όπως η τριλογία «Ο Νονός» και το αντιπολεμικό δράμα «Αποκάλυψη Τώρα» έχει διακριθεί επίσης ως οινοποιός (μέσω της επιχείρησης «Francis Coppola Winery»), παραγωγός τροφίμων (ζυμαρικών, λαδιού, σαλτσών κ.ά.), εστιάτορας (προ ημερών εγκαινίασε το ιταλικό εστιατόριο «Rustic» στην Καλιφόρνια), έμπορος (ιταλικών πούρων), εκδότης (του βραβευμένου λογοτεχνικού περιοδικού «Zoetrope: All-Story») και ξενοδόχος (με πολυτελή καταλύματα σε Νέα Ορλεάνη, Ιταλία, Μαϊάμι, Μπελίζε, Γουατεμάλα και Αργεντινή υπό τη σκέπη της «Coppola Resorts»). «Η βιομηχανία του κινηματογράφου όπως την ξέραμε καταρρέει», δήλωνε χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο 71χρονος σκηνοθέτης στο «Bloomberg».

Γ. Στέφανι - Κ. Μος
Κολεξιόν χρυσάφι για τις κυρίες
Αφήνοντας στην άκρη τα μικρόφωνα και πιάνοντας... τα πατρόν, η δημοφιλής Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γκουέν Στέφανι δοκιμάζει τα τελευταία χρόνια την τύχη της στον χώρο της γυναικείας μόδας και βγαίνει κερδισμένη.
Το 2003 συνέστησε την εταιρεία ενδυμάτων, L.A.M.B, το 2005 έκανε το ντεμπούτο της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και σήμερα, έχει φτάσει στο σημείο να μετρά μεικτά ετήσια έσοδα ύψους 90 εκατ. δολ. Και επειδή ως γνωστόν «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», η 40χρονη Γκουέν δεν έμεινε στάσιμη αλλά επεκτάθηκε λανσάροντας το δικό της άρωμα, καθώς και μια δεύτερη σειρά αξεσουάρ με την επωνυμία «Harajuku Lovers».
Η 36χρονη Κέιτ Μος, μπορεί να μην είναι η πρώτη υπερμοντέλα που σχεδιάζει τη δική της σειρά ρούχων αλλά μάλλον είναι η πλέον επιτυχημένη σε αυτό. «Μαύρο πρόβατο» για τα ΜΜΕ επί σειρά ετών λόγω της εξάρτησής της από την κοκαΐνη καθώς και των επεισοδιακών της ερωτικών δεσμών, η Αγγλίδα αντεπιτέθηκε την άνοιξη του 2007 όταν λάνσαρε την πρώτη κολεξιόν της για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων «Topshop».
Στην πορεία, τα ρούχα της Μος έμελλε να εξελιχθούν σε μια «εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία πολλών εκατομμυρίων στερλινών», η οποία συνεχίζεται κανονικά (η 11η κολεξιόν μόλις ολοκληρώθηκε) και φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», να απέφερε στην Αγγλίδα μόνο πέρυσι περί τα 4,3 εκατ. δολ.

Κέρδισαν το Οσκαρ... επιχειρηματικότητας
Ο «βασιλιάς» του ΜανχάτανΓέννημα-θρέμμα Νέας Υόρκης, ο οσκαρικός «ταξιτζής» (ή «μαφιόζος» εάν προτιμάτε) έχει «ρίξει» τα τελευταία 20 χρόνια μπόλικο χρήμα στις γειτονιές του Μανχάταν όπου μεγάλωσε. Συγκεκριμένα, εν έτει 2010, ο 67χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι πλέον, μεταξύ άλλων, συνιδιοκτήτης νεοϋορκέζικων σημείων αναφοράς όπως το ιαπωνικό εστιατόριο «Nobu», το «ψητοπωλείο» «Tribeca Grill» και το ξενοδοχείο «Greenwich Hotel». Επιπλέον, σε αυτόν ανήκει και το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου της Τριμπέκα το οποίο έχει προσελκύσει, πέρα από χιλιάδες επισκέπτες, εκατομμύρια δολάρια στην ομώνυμη γειτονιά του Μανχάταν όπου λαμβάνει χώρα.

Μαζεύει εκατομμύρια για πλάκαΠρωταγωνιστής κινηματογραφικών παρωδιών όπως οι «Ξεπατινάζ» και «Τα Μπαλάκια της Οργής», ο κωμικός Γουίλ Φέρελ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον κυβερνοχώρο ιδρύοντας τον Μάρτιο του 2007 τον ιστότοπο χιουμοριστικών βιντεοπροβολών FunnyOrDie.com. Τόσο το κοινό όσο και οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο εγχείρημα, οι πρώτοι συρρέοντας κατά χιλιάδες στον εν λόγω ιστοχώρο και οι δεύτερες (Sequoia Capital, HBO) επενδύοντας σε αυτόν περί τα 18 εκατ. δολ. Με αυτά και με αυτά, το FunnyOrDie.com έχει φτάσει πλέον στο σημείο να μετρά ετήσια έσοδα ύψους «δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων».

Μία παμπ μόνο για εκλεκτούςΠιστός στη βρετανική παράδοση μπιροποσίας, ο Αγγλος σκηνοθέτης και πρώην σύζυγος της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, διαθέτει στην κατοχή του τι άλλο; Μια παραδοσιακή λονδρέζικη παμπ με την ονομασία «The Punchbowl» η οποία μάλιστα έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο στέκι πλήθους αστέρων. Την είχαν αγοράσει μαζί με τη Μαντόνα τον Μάρτιο του 2008 έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Οταν το ζεύγος τελικώς χώρισε μερικούς μήνες μετά, η παμπ έμεινε στην κατοχή του Ρίτσι. Εντός αυτής έχουν θεαθεί να πίνουν τις μπίρες τους διασημότητες όπως οι Μίκι Ρουρκ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέβιν Σπέισι, Τζουντ Λο κ.ά.

Τζιράρει 25 εκάτ. μόνο με τα καλλυντικάΠενήντα πέντε ετών πλέον, η Ιμάν, σύζυγος του τραγουδιστή Ντέιβιντ Μπόουι, μπορεί να έχει αφήσει πίσω της το μόντελινγκ (η τελευταία φορά που περπάτησε σε πασαρέλα ήταν πριν από 21 χρόνια) αλλά παραμένει στο προσκήνιο του χώρου της μόδας ως άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Εν έτει 2010, η μαύρη καλλονή βρίσκεται πίσω από τη σειρά γυναικείων ενδυμάτων «Global Chic» καθώς και από την εταιρεία καλλυντικών «Iman Cosmetics». Ενδεικτικά, με τον ετήσιο τζίρο της να ανέρχεται σε 25 εκατ. δολ., η «Iman Cosmetics» είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς στις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν οι «New York Times».

Από τη μικρή οθόνη στα μεγάλα κέρδη Τηλεοπτικά αστέρια ήδη από την κούνια (έκαναν το ντεμπούτο τους στη μικρή οθόνη σε ηλικία μόλις εννέα μηνών), οι δίδυμες Ασλεϊ και Μέρι-Κέιτ Ολσεν μπορεί να μην καταξιώθηκαν ως ηθοποιοί αλλά τα πάνε εξαιρετικά ως επιχειρηματίες. Σήμερα, σε ηλικία μόλις 24 ετών, είναι ιδιοκτήτριες της εταιρείας παραγωγής «Dualstar Entertainment Group» ενώ έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μόδας (σειρές ενδυμάτων «the Row» και «Elizabeth and James») με τη βοήθεια της αλυσίδας καταστημάτων Wal-Mart. Χαρακτηριστικά, τα έσοδα της «Dualstar Entertainment Group» αναμένεται να αγγίξουν φέτος τα 15 εκ. $.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ ethnos.gr

Πανηγύρι ανεπάγγελτων και...γαμωσταυρίδια

thumb
Δεν θέλουμε να τον στενοχωρήσουμε τον καημένο τον… Κοκό μέρες που είναι, αλλά το τραβάει η όρεξή του... Διότι μπορεί να σφύζει από χαρά και συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια να αερίζει από τη ναφθαλίνη το βασιλικό οικόσημο για τον γάμο του δευτερότοκου fake πρίγκιπα Νικόλαου, αλλά στις Σπέτσες τον στολίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα, αφού, όπως λένε, δεν είναι διατεθειμένος – κατά την πάγια τακτική του – να αφήσει ούτε ένα ευρώ στο νησί...
Τι κι αν στις 25 Αυγούστου ετοιμάζεται απόβαση στο νησί της Μπουμπουλίνας από μετρημένους στα δάκτυλα κανονικούς βασιλείς και πρίγκιπες και από δεκάδες έκπτωτους και τέως; «Πριγκιπικά» και «βασιλικά» ευρώ δεν θα δούνε ούτε με τα κιάλια, αφού, όπως λένε οι κακές γλώσσες, από την οικογένεια των Γλύξμπουργκ την «εξορία» πολλοί εμίσησαν, το τζάμπα ουδείς...
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τον τουρισμό (και των Σπετσών) πεσμένο αισθητά, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, που είναι χορτασμένοι από γκλαμουριές και επωνύμους, δεν «μασάνε» με το «τυράκι» της διαφήμισης και των ρεπορτάζ που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου ούτε θεωρούν «μεγάλη τιμή» την επιλογή του νησιού τους για την τέλεση του γάμου, αφού, όπως λένε, «στο τέλος εμείς απλώς θα μαζέψουμε τα σκουπίδια τους»...

Τα εξ αμάξης από τους αμαξάδες
Τριάντα αμαξάκια, επτά ταξί, δεκάδες μηχανάκια και ποδήλατα είναι τα μοναδικά μέσα μεταφοράς στο νησί των Σπετσών, αφού τα αυτοκίνητα απαγορεύονται διά ροπάλου. Και όπως συμβαίνει σε όλους τους παραμυθένιους γάμους, ακόμα κι αν έχουν δράκους και φίδια, οι άμαξες είναι το απολύτως... βασιλικό μεταφορικό μέσο. Στο παραμύθι του Κοκού, όμως, το σικ μεταφορικό μέσο, σε ένα νησί που έχει εξορίσει τα αυτοκίνητα, είναι τα... πούλμαν, τα οποία θα περάσουν με φέρι-μποτ από το Πόρτο Χέλι.
Η επιλογή των πούλμαν, όμως, για τη μεταφορά των υψηλών καλεσμένων έχει προκαλέσει την οργή των αμαξάδων, που τα ψέλνουν νυχθημερόν στον Κοκό. Όπως λένε, ασφαλώς κανείς δεν περίμενε ότι οι «γαλαζοαίματοι» θα καβαλούσαν τις «γουρούνες» με τουαλέτες και taxido ούτε ότι θα έκαναν ορθοπεταλιά με τα Mανόλο Μπλάνικ για να φτάσουν με «ξεθυμασμένο» μακιγιάζ μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, τη Μητρόπολη των Σπετσών.
Όμως, ποτέ δεν περίμεναν ότι ο Κοκός θα απέκλειε από τον «πριγκιπικό» γάμο και τα αμαξάκια, εκτός, βέβαια, από εκείνο με τα δυο λευκά άλογα που θα μεταφέρει νύφη και γαμπρό, όπως γίνεται, άλλωστε, σε όλους τους γάμους των κοινών θνητών που τελούνται στις Σπέτσες.
Οι φήμες λένε ότι έγιναν επίσημες διαμαρτυρίες και διαβουλεύσεις, οι οποίες δεν είχαν αίσιο τέλος για τα αλογάκια και τους αμαξάδες, που σε κάθε ευκαιρία τα χώνουν άγρια... «Ωραίος τύπος! Λέει ότι αγαπάει το νησί μας και γι’ αυτό θα κάνει εδώ τον γάμο ο Νικόλαος, αλλά δεν το σέβεται, αφού θα παραβιάσει τη βασική αρχή του, που είναι η απαγόρευση των αυτοκινήτων».

Γραμματέας του μπαμπά του
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εξεπλάγησαν από την επιλογή της οικογένειας Γλύξμπουργκ να τελέσει τους γάμους του Νικόλαου στην Ελλάδα και όχι στο Λονδίνο. Και η αλήθεια είναι επίσης ότι πολλοί λένε πως ο ανεπάγγελτος Νικόλαος θα ήθελε πολύ να μπει έστω από μια χαραμάδα στην πολιτική ζωή του τόπου και να αφιερωθεί στον ελληνικό ΛΑΟ(Σ).
Και για να μη λέτε ότι αδίκως τον χαρακτηρίζουμε ανεπάγγελτο, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν σαραντάρη ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της οικογένειάς του και συγκεκριμένα στο βιογραφικό του, από το 1998 εργάζεται σκληρά και βγάζει τον επιούσιο «στο προσωπικό γραφείο του Βασιλέως Κωνσταντίνου», ο οποίος επίσης είναι ανεπάγγελτος, αφήστε που έχει ξεχάσει ότι δεν είναι και βασιλεύς...
Ο «γραμματέας του μπαμπά», πάντως, έχει προετοιμάσει άριστα το μπάτσελορ πάρτι που θα κάνει την παραμονή του γάμου του στο επιβλητικά αριστοκρατικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», όχι όμως και το γλέντι του γάμου, που, όπως λένε οι κακεντρεχείς – αλλά εμείς δεν τους πιστεύουμε –, «θα το κάνει τζαμπέ» στο κτήμα Κούτση στην περιοχή «Γαρύφαλλος».
Επί ποδός λιμενικό και σουβλατζίδικα
Ο γάμος, πάντως, θα μείνει αξέχαστος στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς, αφού, εκτός απροόπτου, θα καταφθάσουν στις Σπέτσες και πραγματικοί βασιλείς, που θέλουν το κατιτίς τους σε προστασία.
Το σχέδιο, όπως λένε, προβλέπει τον αποκλεισμό όλων των δρόμων για την ημέρα του γάμου και τη δέσμευση της μαρίνας, που φέρει το όνομα του Αθανάσιου Τσαλδάρη, για τα σκάφη που θα καταφθάσουν για την περίσταση. Εννοείται ότι υποβρυχίως θα κόβουν βόλτες βατραχάνθρωποι, για να μη γίνει καμιά στραβή και φύγει καμιά καπελαδούρα με βέλο στη θάλασσα.
Επί ποδός βρίσκονται και οι σουβλατζήδες, οι πιτσαδόροι και οι ζαχαροπλάστες. Και είναι σίγουρα οι μοναδικοί που τρίβουν τα χέρια τους, αφού το υπό εξαφάνιση «είδος» των εν Ελλάδι βασιλοφρόνων αναμένεται να εκδράμει στη «βασίλισσα» του Αργοσαρωνικού σαρώνοντας πιτόγυρα, βάφλες, παγωτό παρφέ και πίτσα σπέσιαλ...
Όλοι οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν...
PONTIKI.GR

Νατάσα Καραμανλή: Φραπέ ...βαρύ και ασήκωτο!

ΗΣΥΧΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ Αυγούστου στο… Λαϊκό Νοσοκομείο διάγει η κυρία Νατάσα Καραμανλή.

 Το Μαγγανάρι της Ίου και οι πολυήμερες διακοπές που απολάμβανε οικογενειακώς με τα δίδυμα και τον σύζυγό της κ. Κώστα Καραμανλή το πρώτο 15θήμερο του Αυγούστου τα τελευταία πέντε χρόνια στο «Ηotel Maganari» αποτελούν παρελθόν.

Αυτό σημαίνει ότι καλείται να παραμείνει ως γιατρός εφημερίας όλη την ημέρα στην Α’ Χειρουργική Κλινική και να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τυχόν επείγοντα περιστατικά που θα ανακύψουν στους ασθενείς της κλινικής. Το ίδιο έπραξε και άλλες δύο φορές, στις 6 και στις 8 Αυγούστου.

Ο φακός του «ΘΕΜΑτος» την εντόπισε κατά τη διάρκεια της «μικρής εφημερίας» που είχε την περασμένη Τετάρτη. Στον 2ο όροφο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται η κλινική όλα κυλούν στους ρυθμούς που επέβαλε η καλοκαιρινή ραστώνη. Μισοάδειοι θάλαμοι, λίγοι συγγενείς νοσηλευόμενων, ελάχιστες νοσηλεύτριες και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού γιατροί, κυρίως ειδικευόμενοι.

Η κυρία Νατάσα Παζαΐτη, όπως επιθυμεί να την προσφωνούν στο νοσοκομείο συνάδελφοι και ασθενείς, ως βοηθός Α’ έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής. Η προαγωγή της σε βοηθό Α’ έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, γεγονός που διεύρυνε τα καθήκοντά της.

Μπορεί πλέον να συμμετέχει σε όλα τα χειρουργεία στο πλάι των ειδικευμένων χειρουργών, καθώς και να αναλαμβάνει μόνη της κάποιες άλλες επεμβάσεις.

Η προαγωγή της συνεπάγεται και διοικητικές ευθύνες, με κύρια αυτή της κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών και χειρουργείων που υποβάλλονται στη συνέχεια για τελική έγκριση στον διευθυντή της κλινικής. Στο πρόγραμμα εφημερίας της περασμένης Τετάρτης πάνω από το όνομα της κυρίας Παζαΐτη αναγραφόταν το όνομα του επίκουρου καθηγητή Χειρουργικής κ. Ιωάννη Γκρινιάτσου, ωστόσο, όπως είθισται σε πολλές κλινικές του ΕΣΥ, τη συγκεκριμένη περίοδο ο ειδικευμένος γιατρός έχει παραδώσει τα ηνία στη βοηθό Α’.Στους συγγενείς των ασθενών που τον αναζητούν στην αίθουσα ιατρών της κλινικής η κυρία Παζαΐτη απαντά ευγενικά ότι «ο καθηγητής θα έρθει αργότερα».

Η πόρτα της αίθουσας ιατρών ανοιγοκλείνει συνεχώς. Την καλούν στα χειρουργεία, σε θαλάμους, στον 1ο όροφο. Μαυρισμένη, χαλαρή, χαμογελαστή διασχίζει κάθε φορά τον διάδρομο με γοργό βηματισμό. Όταν στον χώρο εμφανίζονται οι τραπεζοκόμοι για να διανείμουν το βραδινό φαγητό στους ασθενείς, η κυρία Παζαΐτη ενημερώνει το γραφείο νοσηλευτών ότι θα κατεβεί στο κυλικείο. Επιστρέφει με μια γενναία δόση καφεΐνης -κρατά ένα μεγάλο ποτήρι φραπέ- και με ένα ελαφρύ σάντουιτς.

Γύρω στις 7 το απόγευμα, μετά την άφιξη του καθηγητή κ. Γκρινιάτσου, η κυρία Παζαΐτη μαζί με τον συνάδελφό της πηγαίνουν στους θαλάμους της κλινικής για την τακτική επίσκεψη στους ασθενείς. Εκείνη ενημερώνει τον καθηγητή για το ιστορικό των ασθενών, σημειώνει τις τυχόν νέες οδηγίες που της δίνει ο ανώτερός της, ζητάει τη συνδρομή των νοσοκόμων όπου χρειάζεται και μιλάει με τους συγγενείς που περιμένουν καρτερικά έξω από τους θαλάμους. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου 35 λεπτά - οι ασθενείς δεν είναι περισσότεροι από 15 σε όλη την κλινική.

Ο καθηγητής αποχωρεί και πάλι, ενώ οι ειδικευόμενοι χειρουργοί απομονώνονται στο γραφείο των ιατρών. Άλλωστε οι συνθήκες είναι ιδανικές για μελέτη.Οι εξετάσεις ειδικότητας που θα κληθεί να δώσει η κυρία Παζαΐτη απέχουν λιγότερο από 15 μήνες και οι απαιτήσεις της εξεταστικής επιτροπής λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα υψηλές σε ό,τι αφορά τους ειδικευόμενους στην «αφρόκρεμα» των κλινικών, δηλαδή τις πανεπιστημιακές.

Έχοντας μπει πια στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της ειδίκευσής της στη Χειρουργική, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού ασχολείται συστηματικά με τις επεμβάσεις μαστού, εμβαθύνοντας με πάθος στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κλινική εμπειρία των έγκριτων πανεπιστημιακών γιατρών που προΐστανται στην Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού.

Εξάλλου, παρακολουθεί ανελλιπώς τα σεμινάρια και τις χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν σε ζητήματα μαστού ως βοηθός του λέκτορα κ। Μιχαήλ Κοντού και προσφάτως του επίκουρου καθηγητή κ. Ευάγγελου Φελέκουρα. Τους θερινούς μήνες ωστόσο λόγω των αδειών των καθηγητών το πρόγραμμά της έχει διαφοροποιηθεί - μπαίνει σε γενικά χειρουργεία μαζί με τον γνωστό από τη δράση του στους Γιατρούς του Κόσμου καθηγητή κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ. Το πρόγραμμα των εφημεριών αναφέρει το όνομα της κυρίας Παζαΐτη άλλες δύο φορές για την επόμενη εβδομάδα.

Έχει «εσωτερική εφημερία» την ερχόμενη Τρίτη και «μεγάλη εφημερία» την Παρασκευή 20 Αυγούστου, οπότε εφημερεύει όλο το νοσοκομείο.Πάντως, το γεγονός ότι έχει «στριμώξει» τις έξι εφημερίες που της αναλογούν για ολόκληρο τον μήνα μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες αφήνοντας ελεύθερη την τελευταία, μαρτυρά ότι τα σχέδιά της για την καλοκαιρινή περίοδο σε ό,τι αφορά τις διακοπές δεν έχουν τελειώσει. Άλλωστε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του νοσοκομείου, έχει υπόλοιπο άδειας άλλες πέντε ημέρες.

Έτσι, μετά την πασχαλινή απόδραση στην Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και εκείνη προ διμήνου, περί το τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου στη Γαλλία και την Τήνο, φαίνεται πως η κυρία Παζαΐτη ετοιμάζεται για μια ακόμη οικογενειακή απόδραση από το Λαϊκό αλλά και τη Ραφήνα. Με γνώμονα πλέον όχι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο τις ευθύνες της στο νοσοκομείο και τις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...