Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Τζέιμς Κάμερον: Ερωτες για Οσκαρ!


«Ο Κάμερον θέλει πάντα αυτό που δεν μπορεί να έχει. Τον μαγεύουν οι δυνατές γυναίκες, αυτές που στα μάτια του φαντάζουν αγέρωχες» είπε σε συνέντευξή της πριν από λίγες ημέρες η Λίντα Χάμιλτον, η τέταρτη από τις πέντε συζύγους του Τζέιμς Κάμερον.  

Υστερα από μια τέτοια δήλωση μιας γυναίκας που τον ξέρει από την καλή και από την ανάποδη, πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο Κάμερον πετάχτηκε από τη θέση του χειροκροτώντας, όταν η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ανακοίνωσε πως «το Οσκαρ πάει στην... Κάθριν Μπίγκελοου» και όχι σ’ εκείνον! Η μεγάλη του «αντίπαλος» στη μάχη των Οσκαρ υπήρξε σύζυγός του. Ηταν η σύζυγος νούμερο τρία, την οποία κάποτε ερωτεύτηκε σφόδρα!
 
Ο Κάμερον χειροκροτούσε με ένταση και θαυμασμό (ή έτσι τουλάχιστον έδειχνε) τη γυναίκα με την οποία πέρασε δύο χρόνια από τη ζωή του. Η ύψους 1,82 Κάθριν, η οποία είναι και τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον Κάμερον, στεκόταν με το Οσκαρ στη μέση της σκηνής και ευχαριστούσε τους συνεργάτες της, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που βραβεύεται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Την ίδια ώρα, δίπλα στον διάσημο σκηνοθέτη η νούμερο πέντε σύζυγός του χειροκροτούσε τη νούμερο τρία, αλλά όχι βεβαίως με την ίδια θέρμη...

Η σχέση του Τζέιμς Κάμερον με τις γυναίκες είναι λίγο «ιστορία μου, αμαρτία μου», αφού ο τελειομανής ως σκηνοθέτης Κάμερον έχει μια αδυναμία συγκέντρωσης σε μία και μόνο γυναίκα ως Τζέιμς ή Τζίμπο, όπως τον αποκαλούν οι σύζυγοί του!
  
Ο 56χρονος διάσημος σκηνοθέτης έχει κάνει πέντε γάμους, έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και ο μεγαλύτερος σε διάρκεια γάμος του είναι ο τελευταίος με την ηθοποιό Σούζι Εϊμς. Ο Κάμερον, όπως αποδεικνύει η προσωπική του ιστορία, πάντα έμπλεκε την προσωπική του ζωή με τα επαγγελματικά του, γι’ αυτό και παντρεύτηκε δύο παραγωγούς του και τρεις ηθοποιούς του. Ο πρώτος γάμος του ήταν στα είκοσι τέσσερά του με τη Σάρον Γουίλιαμς. Κράτησε έξι χρόνια. Τα γυρίσματα του πρώτου «Εξολοθρευτή» εξολόθρευσαν και τον γάμο του, αφού έγιναν αιτία να γνωρίσει την παραγωγό Γκέιλ Αν Χαρντ, την οποία και παντρεύτηκε το 1985. Ο δεύτερος γάμος του κράτησε τέσσερα χρόνια, μέχρι που κατέληξε στην... άβυσσο! Ψάχνοντας ηθοποιούς για την ταινία «Η Αβυσσος», της οποίας την παραγωγή έκανε η σύζυγός του, «έπεσε» πάνω στην Κάθριν Μπίγκελοου. Τον εντυπωσίασε η ομορφιά της, το υπέροχο πανύψηλο κορμί της και αυτό το «άπιαστο» που εκπέμπει ως γυναίκα. Λίγους μήνες αργότερα, χώρισε τη Χαρντ και παντρεύτηκε την Κάθριν Μπίγκελοου, τη γυναίκα με τις «καλλιτεχνικές ανησυχίες», όπως είχε πει ο ίδιος. Η Κάθριν είχε σπουδάσει ζωγραφική πριν καταλήξει στη σκηνοθεσία ταινιών χαμηλού κόστους. Η σκηνοθεσία ήταν το μεράκι της από τότε που ήταν σύζυγος του διάσημου σκηνοθέτη και μάλιστα τη στήριζε σε εκείνες τις πρώτες προσπάθειές της.

Ο γάμος τους δεν κράτησε ούτε δύο χρόνια καλά-καλά. Τα γυρίσματα του δεύτερου «Termimator» ήρθαν να εξολοθρεύσουν και τον δεύτερο γάμο του. Η δεύτερη συνεργασία του με τη διάσημη ηθοποιό Λίντα Χάμιλτον στάθηκε μοιραία. Το 1991 βγαίνει το διαζύγιό του με την Μπίγκελοου και λίγο καιρό μετά η Χάμιλτον μετακομίζει στο σπίτι του Τζέιμς Κάμερον. Το 1993 έρχεται στον κόσμο η κόρη τους, η Τζόσεφιν Αρτσερ. Το ζευγάρι όμως παντρεύτηκε το 1997. Ο κοινός βίος τους ήταν ένας θυελλώδης έρωτας με αναρίθμητες εκρήξεις πάθους και ζήλιας, ομηρικούς καβγάδες και πολλούς χωρισμούς κι επιστροφές, αφού ο Κάμερον έκανε διαλλείματα απιστίας στην αγκαλιά της ηθοποιού Σούζι Εϊμις. Ο σκηνοθέτης γνώρισε την Εϊμις στα γυρίσματα του «Τιτανικού», προκαλώντας ναυάγιο και στον γάμο νούμερο τέσσερα! Το διαζύγιό του από τη Λίντα Χάμιλτον βγήκε το 1999. Εναν χρόνο αργότερα, ο Τζέιμς Κάμερον παντρεύεται τη Σούζι Εϊμις, η οποία έκανε ιώβεια υπομονή για να τον αποκτήσει και να τον κάνει σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Ο Κάμερον και η Εϊμις είναι μαζί μέχρι σήμερα και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ο μετρ των ταινιών επιστημονικής φαντασίας κλείνει δεκαετία με την πέμπτη σύζυγό του και αυτός είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια γάμος του. Ισως γιατί ο Κάμερον μεγάλωσε πια ή ίσως γιατί στο «Αβαταρ» πέρασε πολλές ώρες με υπολογιστές και όχι τόσο με ηθοποιούς.
Πάντως, η Σούζι Εϊμις έχει γεράσει πολύ πριν από την ώρα της. Είναι μόνο σαράντα επτά ετών και φαίνεται 70άρα! Το να παλεύεις έναν Τζέιμς Κάμερον δεν είναι κι εύκολο!
   ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΟΛΟΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...