Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο Μπάρκουλης "χαρίζει" το σώμα του


Δωρητής σώματος ο Ανδρέας Μπάρκουλης… Μετά τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έχει αποφασίσει να δωρίσει το σώμα της στην υπηρεσία της επιστήμης, όπως η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της στην «Espresso», και ο Ανδρέας Μπάρκουλης συγκινεί και εντυπωσιάζει με τη μεγαλοψυχία του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που για πολλά χρόνια υπήρξε το απόλυτο είδωλο του ελληνικού κινηματογράφου, έγινε δωρητής σώματος, αποκαλύπτοντας μια πολύ ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του, που ελάχιστοι γνωρίζουν: αυτή της γενναιοδωρίας και της αγάπης του για τον άνθρωπο. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης πήρε την απόφαση πολύ πριν η κίνηση αυτή γίνει ευρέως γνωστή στον κόσμο και διαδοθεί. Αποφάσισε να δωρίσει το σώμα του στην υπηρεσία της επιστήμης και των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής χρόνια πριν και από τότε κρατάει στα χέρια του την κάρτα που το πιστοποιεί ως επτασφράγιστο μυστικό. Δηλαδή πολύ πριν ξεκινήσουν τα μεγάλα προβλήματα με την υγεία του, τα οποία τον ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα. Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα το μυστικό του.

Ανθρωπος ξεχωριστός, ιδιαίτερος και ένας από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς που πέρασαν από το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο. Η ζωή του, ολόγιομο φεγγάρι! Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους του χώρου, έπαιξε αμέτρητους ρόλους και λατρεύτηκε από τον γυναικείο πληθυσμό. Γεύτηκε τη δόξα και την επιτυχία κι έφτασε στην κορυφή. Παρέμεινε όμως πάντα απλός και βρισκόταν κοντά στις αγωνίες και τον πόνο των συνανθρώπων του. Ακόμη και σήμερα, που η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι, βασανίζεται και μοιράζεται τους προβληματισμούς του με τη Μαρία. Αυτή η γυναίκα είναι ο φύλακας άγγελός του. Βρίσκεται δίπλα του μέρα-νύχτα, τον φροντίζει και τον αγαπάει. Ακόμη και η κατάσταση της οικονομικής κρίσης τον απασχολεί.

«Πώς κατάντησε έτσι η Ελλάδα...» αναρωτιέται και μοιράζεται τις σκέψεις του με τη σύζυγό του. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης νοιαζόταν για τους συναδέλφους και τους συνανθρώπους του που υπέφεραν και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τους βοηθήσει. Ισως γι’ αυτό δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση. «Οταν μου είπε ο Ανδρέας ότι έχει ήδη στα χέρια του την κάρτα αυτή, δεν μου φάνηκε καθόλου περίεργο, δεν παραξενεύτηκα καθόλου. Το θεώρησα κάτι το φυσιολογικό, επειδή γνώριζα ήδη την αγάπη του για τους ανθρώπους» λέει στην «Espresso» η Μαρία.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής έχει απομονωθεί εξαιτίας των προβλημάτων της υγείας του. Αρκετές ώρες της ημέρας τις περνάει με υποστήριξη οξυγόνου για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Αν και δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους του που νοιάζονται και ενδιαφέρονται για εκείνον, δεν θέλει να τους συναντάει για να μην τους στενοχωρεί. Ωστόσο μιλάει μαζί τους στο τηλέφωνο και θυμάται ιστορίες από τα παλιά. Από παραστάσεις στο θέατρο και από γυρίσματα στο σινεμά. Οπως επίσης θυμάται και όσους τον βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές που ο Ανδρέας δεν ήθελε με τίποτα να το βάλει κάτω, παρά τις αντιξοότητες της ζωής, και πάλευε σαν θηρίο. Ολες τις δυσκολίες σήμερα τις απαλύνει η παρουσία του μικρού του γιου Νίκου, που το χαμόγελό του δίνει στον ηθοποιό δύναμη και κουράγιο για ζωή. ΧΡΥΣΑ ΔΟΤΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...