Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η άγνωστη ζωή του Γιώργου Αλκαίου!

Ο Γιώργος Αλκαίος ετοιμάζεται να πει «Όπα» στην Ευρώπη και μετά από ένα μεγάλο, είναι η αλήθεια διάλειμμα επιστρέφει δυναμικά.

Είναι ένας καλλιτέχνης σεμνός, χαμηλών τόνων που τη δεκαετία του ’90 έσκιζε στην κυριολεξία και θεωρούνταν ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα της ελληνικής σύγχρονης μουσικής.

Το 1991 κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ξεκινά έτσι μια μεγάλη καριέρα, με τεράστιες επιτυχίες.

Παρόλ’ αυτά, ο Γιώργος Αλκαίος είχε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια, με τους γονείς του να χωρίζουν και τον πατέρα του να τον… κλέβει στην κυριολεξία και να τον φέρνει στην Ελλάδα από την Αμερική, μακριά από τη μητέρα του.

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι μέχρι τα 17 του χρόνια δεν είχε γνωρίσει τη μητέρα του και δεν ήξερε καν πώς ήταν η μορφή της. Η ανάγκη του να τη συναντήσει από κοντά, τον κάνει να της τηλεφωνήσει και να της ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα.

Η αφήγηση της πρώτης τους συνάντησης είναι συγκλονιστική. «Δεν ήξερα ποια ήταν, δεν την γνώριζα. Κρατούσα μια καρτέλα στο αεροδρόμιο με το όνομά της».

Μάλιστα εξαιτίας του χωρισμού των γονιών του ο μικρός Γιώργος πέρασε δύσκολα και στο σχολείο. Ο ίδιος μιλάει για σοκ, αφού ήταν δακτυλοδεικτούμενος επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Μάλιστα ο ένας και μοναδικός του φίλος στο δημοτικό ήταν και αυτός παιδί χωρισμένων γονιών!

Τη δεκαετία του ’90 γνωρίζει την επιτυχία, όμως και πάλι θα βρεθεί απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Μια ασθένεια θα τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από το προσκήνιο για να μπορέσει να γίνει καλά. Στο πλευρό του ο πατέρας του και πέντε, έξι ακόμα άνθρωποι που ήταν κοντά του.

Και τώρα, που ζει μια ακόμα χαρά, τη νίκη του στον ελληνικό τελικό της Eurovision και πάλι δεν μπορεί να χαρεί με όλη του την καρδιά. Πριν από λίγο καιρό έχασε τη γιαγιά του, τη γυναίκα που τον μεγάλωσε σαν πραγματική μάνα.

«Η γιαγιά μου ήταν πολύ καλή μαμά», παραδέχεται ο ίδιος, ενώ στο χέρι του φορά και πάλι αυτό το μαύρο μαντήλι με το οποίο τον πρωτογνωρίσαμε στις αρχές του ’90…

Δείτε το ρεπορτάζ για τη ζωή του Γ. Αλκαίου που παρουσίασε η εκπομπή «TV Weekend».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...