Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Έκθεση στη μνήμη του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κοστούμια από παραστάσεις, φωτογραφίες, αφίσες και προγράμματα από εμφανίσεις του, αλλά και να παρακολουθήσουν αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, σπάνια ηχητικά αρχεία, καθώς και την τελευταία του συνέντευξη στο Κανάλι Ένα του Πειραιά

Δέκα χρόνια μετά την απώλεια του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο δήμος Πειραιά διοργανώνει έκθεση στο νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου με θέμα: «2004-2014: Δέκα χρόνια χωρίς τον Δημήτρη».

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος εγκαινιάζοντας την έκθεση, είπε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για έναν καλλιτέχνη θρύλο και τόνισε: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που φωτίζουν την προσωπικότητά του, αλλά και την προσφορά του στην τέχνη. Παράλληλα τη δράση του στα κοινά και την αγάπη του για την πόλη του, τον Πειραιά στον οποίο είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος διατελώντας αντιδήμαρχος Πολιτισμού». Ο κ. Μιχαλολιάκος δεσμεύτηκε ότι θα οργανώσει εκδήλωση αφιερωμένη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Θέατρο, καθώς και ότι θα θεσμοθετήσει βραβείο «Δημήτρη Παπαμιχαήλ» στις γιορτές κινηματογράφου και θεάτρου του δήμου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κοστούμια από παραστάσεις, φωτογραφίες, αφίσες και προγράμματα από εμφανίσεις του, αλλά και να παρακολουθήσουν αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, σπάνια ηχητικά αρχεία, καθώς και την τελευταία του συνέντευξη στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης, ο σκηνοθέτης και αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Τάκης Βουγιουκλάκης και ο ανιψιός του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Γιώργος Παπαμιχαήλ, ο οποίος έκανε έκκληση να βοηθήσουν όλοι «το θεατρικό μουσείο που υπάρχει και δεν υπάρχει, ώστε να λειτουργήσει». «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στην Ελλάδα τόσο σημαντικούς ηθοποιούς και να μην μπορούμε να εκθέσουμε τον πολιτισμό μας» σημείωσε.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...