Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτο - Το FBI παρακολουθούσε την Μονρόε ως... συνοδοιπόρο του Στάλιν

«Στο μάτι» του FBI φαίνεται ότι είχε μπει η Μέριλιν Μονρόε. Οπως αποκαλύπτεται οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούσαν τη διάσημη ηθοποιό από το 1956 προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανούς δεσμούς της με τον κομμουνισμό.

Αφορμή για την έναρξη της παρακολούθησης της Μονρόε ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στη New York Daily. Ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής κατήγγειλε ότι ο θεατρικός συγγραφέας Αρθουρ Μίλερ, ο οποίος ήταν κομμουνιστής, πιθανότατα είχε παρασύρει και την Μέριλιν, με την οποία είχαν παντρευτεί λίγο καιρό πριν στον... κομμουνισμό.

Στο έγγραφο του FBI, αναφέρεται, επίσης, ότι η εταιρεία παραγωγής που διατηρούσε η διάσημη ηθοποιός ήταν γεμάτη κομμουνιστές.
Μάλιστα αναφέρεται πως τα λεφτά που εισέρρεαν στα ταμεία της εταιρείας χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση της κομμουνιστικής δράσης,

Το FBI παρακολουθούσε επί χρόνια τη διάσημη ηθοποιό. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ασκεί διαρκώς πίεση, προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα έγγραφα που αφορούν την ηθοποιό, κάτι το οποίο η Αρχή απορρίπτει, ισχυριζόμενη ότι έχει απολέσει τα σχετικά έγγραφα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...