Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η Ελλάδα πάει Eurovision

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αποφύγει τα περιττά έξοδα ακόμα και σε περιπτώσεις τόσες μικρές όσο αυτή της Eurovision εξελίχθηκε θετικά τελικά για την ίδια την ΕΡΤ, καθώς θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή και τηλεοπτική μετάδοση από τον κρατικό οργανισμό, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για αυτά.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον ρόλο που θα παίξει το μεγαλύτερο Ελληνικό μουσικό κανάλι Mad στην φετινή Eurovision. Από το ότι θα “χορηγήσει” την Ελληνική συμμετοχή μέχρι και το ότι θα μεταδώσει, μαζί με την ΕΡΤ την βραδιά επιλογής.

Ποιά όμως είναι η αλήθεια και ποιό θα είναι το κέρδος της ΕΡΤ σε μια τέτοια συνεργασία;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το Mad θα αναλάβει την παραγωγή της βραδιάς επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2013, ενώ στην συνέχεια το μουσικό κανάλι θα αναλάβει να καλύψει και όλα τα έξοδα της Ελληνικής συμμετοχής.

Είναι προφανές ότι τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν από χορηγίες που το Mad θα είναι υπεύθυνο να βρει. Ήδη βρίσκεται σε επαφές με τις δισκογραφικές εταιρίες από τις οποίες έχει ζητηθεί να καλύψουν μεγάλο μέρος του κόστους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν.

Το κέρδος για την ΕΡΤ είναι πολλαπλό αφού όχι μόνο θα μεταδώσει εντελώς δωρεάν τον Ελληνικό τελικό επιλογής του τραγουδιού, όχι μόνο δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το ταξίδι της Ελληνικής αποστολής στο Malmo της Σουηδίας αλλά και θα εισπράξει και όλα τα έσοδα των διαφημίσεων από τις βραδιές του διαγωνισμού, βραδίες που σημειώνουν εξαιρετικά υψηλά νούμερα τηλεθεάσεις.

Όσον αφορά στο Mad, αποτελεί στρατηγική απόφαση των μετόχων του να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην οργάνωση και παραγωγή μεγάλων μουσικών εκδηλώσεων – όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και η Eurovision αποτελεί μια πρώτης τάξη ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...