Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η λαχτάρα του Κόκοτα για το γιο του

«Γιε μου, είν' ο πόνος μου αβάσταχτος καλέ μου» τραγουδούσε πριν από χρόνια ο Σταμάτης Κόκοτας, όμως πρόσφατα αυτοί οι στίχοι ήρθαν στην επικαιρότητα με πολύ άσχημο τρόπο για τον μεγάλο τραγουδιστή μας, που πήρε τη λαχτάρα της ζωής του όταν έμαθε ότι ο γιος του νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα! Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έπαθε ακόμα και κρίση πανικού από το άσχημο μαντάτο, αφού είναι γνωστή η αδυναμία που έχει στον Δημήτρη του.

Η καρδιά του πατέρα πήγε να σπάσει εκείνη τη νύχτα, πριν από λίγο καιρό, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Σταμάτη Κόκοτα και τον ειδοποίησαν ότι ο λατρεμένος του Δημήτρης μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς πάλεψε με τις φλόγες προσπαθώντας να σώσει το σπίτι του. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα στην τηλεόραση και ο νεαρός τραγουδιστής, βλέποντας το δωμάτιο να έχει λαμπαδιάσει, άρχισε να πατάει με γυμνά πέλματα στη φωτιά προσπαθώντας να τη σβήσει.

Ο θρύλος του ελληνικού πενταγράμμου περιγράφει στην «Espresso» λεπτό προς λεπτό τη μεγάλη αγωνία που πέρασε για τον γιο του. «Ηταν τρομερό!» μας λέει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι υπέστη κρίση πανικού όταν μέσα στη νύχτα έμαθε -από τηλεφώνου- ότι ο γιος του Δημήτρης νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο των βορείων προαστίων με σοβαρά εγκαύματα στα πόδια. Ο φόβος και το άγχος κυρίευσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του μέχρι να φτάσουν στο θεραπευτήριο και να δουν από κοντά ότι τουλάχιστον η ζωή του παιδιού τους δεν κινδύνευε.

Παραστατικός ο Σταμάτης Κόκοτας ξαναφέρνει στον νου και την καρδιά του τον εφιάλτη που έζησε. «Επιασε πυρκαγιά από την τηλεόραση στο σπίτι του και πήγε να τη σβήσει» λέει. «Ο Δημήτρης φοβήθηκε μήπως η φωτιά επεκταθεί, δεν πρόσεξε και πάνω στην ταραχή του πάτησε ξυπόλυτος στη φωτιά καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τη σβήσει, με αποτέλεσμα να κάψει τα πέλματά του».

Ο πατέρας Κόκοτας νιώθει ακόμα το αίσθημα της ταραχής, όπως διακρίνεται στη φωνή του. Αλλωστε, όσο θυμάται το γεγονός τον πλημμυρίζουν τα άσχημα συναισθήματα που βίωσε εκείνο το βράδυ. «Δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι» λέει. «Ο Δημήτρης ζει στο δικό του διαμέρισμα στα βόρεια προάστια. Ετσι, εμείς δεν γνωρίζαμε τι συνέβη και το πληροφορηθήκαμε αφού είχε μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο. Δεν σας κρύβω ότι ανησυχήσαμε πάρα πολύ και μέχρι να φτάσουμε εκεί η καρδούλα μου ξέρει τι πέρασα».

Ο Σταμάτης Κόκοτας και η σύζυγός του, φυσικά, δεν αρκέστηκαν σε όσα τους είπε ο γιος τους ή η αδελφή του η Ελλη, που ήταν ήδη στο πλάι του, αλλά πήγαν οι ίδιοι να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη τους από τους θεράποντες γιατρούς του.

«Ευτυχώς, τα εγκαύματα που υπέστη ο Δημήτρης είναι πρώτου βαθμού και γρήγορα θα επέλθει η ίαση. Μια μικρή ταλαιπωρία για καμιά εβδομάδα ακόμα. Αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να μείνει για νοσηλεία και μετά τέλος καλό όλα καλά... Πάντως, ήταν μια τρομερή λαχτάρα!» λέει ο Σταμάτης Κόκοτας, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την περιπέτεια του γιου του.

Στο μεταξύ, φωτιά πήραν οι τηλεφωνικές γραμμές της οικογένειας Κόκοτα. Φίλοι και συνεργάτες του Σταμάτη Κόκοτα, όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός, επικοινώνησαν μαζί του ακόμα και «ακατάλληλες» ώρες για να ρωτήσουν πώς είναι στην υγεία του ο Δημήτρης. Ομως, και τον Δημήτρη, που δεν πανικοβλήθηκε και επέδειξε μεγάλη τόλμη, τον κάλεσαν όλοι οι φίλοι του για να του ευχηθούν περαστικά. Εκείνος τους ευχαρίστησε όλους για το ενδιαφέρον τους και δήλωσε ότι σύντομα θα επανέλθει στη μουσική σκηνή όπου εμφανίζεται.

«Ολα πήγαν καλά. Σας ευχαριστούμε» μας είπε η Ελλη Κόκοτα, που μοιράστηκε με τους γονείς της αυτές τις δύσκολες ώρες λόγω της περιπέτειας του αδελφού της. Η Ελλη είναι συνέχεια στο πλευρό του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αφού ο νεαρός Κόκοτας χρειάζεται πλέον ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς οι γιατροί δεν του επιτρέπουν να κινείται προς το παρόν.
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/ESPRESSO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...