Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Λιαρέλλης: «Η Χούκλη και ο Παπαδάκης μένουν στον ΑΝΤ1»


Ενα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως διευθυντή του τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης στο κανάλι του Αμαρουσίου ο Στρατής Λιαρέλλης κάνει έναν πρώτο απολογισμό, ενώ δεν διστάζει να απαντήσει και στα σενάρια που αφορούν τη συνεργασία του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη.

-Κύριε Λιαρέλλη εφέτος ο Αnt1 στο δελτίο του έκανε μια στροφή τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την παρουσίασή του.Πώς βλέπετε την ως σήμερα πορεία του;
«Σε σχέση με αυτά τα οποία σκεφτόμουν ένα χρόνο ακριβώς προτού αναλάβω και σε σχέση με το νέο ξεκίνημα από τον Σεπτέμβριο, θα σας πω ότι σε μεγάλο βαθμό έχουμε πετύχει αυτό το οποίο θέλαμε. Είχε συμφωνηθεί με τη διοίκηση του σταθμού ότι θα κάνουμε στροφή σε ειδησεογραφικό δελτίο. Θεωρώ ότι το περιεχόμενό μας είναι αξιοπρεπές, ενώ σε ό,τι αφορά την ιεράρχηση της ειδησεογραφίας και την αποφυγή μονοθεματικού δελτίου θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη του στόχου. Παρ΄ όλα αυτά χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα ακόμη διότι το ζήτημα είναι ποιοτικό. Σε σχέση με την τηλεθέαση, από τη στιγμή που είμαι επικεφαλής ενός τομέα σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι φυσικά με αφορούν τα νούμερα. Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως πέρυσι τον Φεβρουάριο ήταν σε μεγάλη πτώση. Ο πρώτος στόχος ήταν να ανακόψουμε την καθοδική πορεία. Στη συνέχεια επιδιώξαμε την ανοδική πορεία. Αυτά και τα δύο έχουν επιτευχθεί. Τα ποσοστά τηλεθέασης που έχουμε σας απαντώ ευθέως δεν είναι αυτά που θέλω».

- Δηλαδή από τα συμφραζόμενα να συμπεράνω πως θεωρείτε ότι το δελτίο σας βρίσκεται σε ένα περιβάλλον μη ειδησεογραφικών δελτίων;
«Οχι. Είπα ότι τα δελτία ειδήσεων έχουν ως περιεχόμενο την είδηση. Το ζητούμενο είναι πόσες από αυτές τις ειδήσεις αξιολογούνται ότι έχουν θέση στο δελτίο. Εμείς αξιολογούμε περίπου είκοσι ειδήσεις περισσότερες από τα άλλα δελτία. Επίσης σημασία έχει το πώς τις ιεραρχείς και το πώς αξιολογείς τον χρόνο που διαθέτεις. Εδώ εμείς διαφέρουμε. Εμείς δίνουμε χώρο σε όλα».

- Θεωρείτε ότι ο κόσμος πλέον είναι δύσπιστος απέναντι στα δελτία ειδήσεων;
«Είναι και δύσπιστος και καχύποπτος».

- Λόγω περιεχομένου ή λόγω προσώπων;
«Και τα δύο. Είναι θέμα πολλών παραγόντων. Η τηλεόραση πήγε να γίνει το κουτί της Πανδώρας για ό,τι συμβαίνει στα κανάλια. Οποιος είχε πρόβλημα έσπευδε στην τηλεόραση. Τα κανάλια φταίνε για πάρα πολλά. Επίσης πολλές φορές τα δελτία και οι εκπομπές προσπάθησαν να υποκαταστήσουν συστήματα εξουσίας και θεσμούς. Αυτό ήταν ολέθριο. Υπάρχουν από την άλλη και κάποια φαινόμενα που δεν είναι υγιή, όπως η ισοπέδωση. Δεν είναι όλοι ίδιοι».

- Δεν θεωρείτε απαραίτητο να υπάρχει και πολιτική εκπομπή στο κανάλι σας; Γιατί επιμένετε να μην εντάσσετε στο πρόγραμμά σας κάποιο τοκ σόου;
«Θεωρώ ότι είναι έλλειψη του καναλιού. Εργαζόμαστε και κάνουμε κάποιους σχεδιασμούς. Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να πω κάτι συγκεκριμένο. Ομως αν εντάξουμε ενημερωτική εκπομπή την επόμενη σεζόν δεν θα είναι αυτό που λέμε τοκ σόου».

- Η συνεργασία του Αντέννα με τη Μαρία Χούκλη θα ανανεωθεί και την επόμενη χρονιά;
«Προφανώς. Θέλω να σας πω ότι η Μαρία Χούκλη για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Πρόκειται για άριστο επαγγελματία, καλό χαρακτήρα και συνάδελφο που εντάχθηκε στην ομάδα και η ομάδα με τη σειρά της δημιούργησε τους ρυθμούς της. Δεν περίμενα ότι θα πάμε τόσο καλά».

- Πώς σας φάνηκε η επιστροφή της Ελλης Στάη στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων;
«Εμένα μού άρεσε. Θεωρώ ότι είναι ένα δελτίο που έχει να ανταγωνιστεί το prime time και η Ελλη Στάη ανέλαβε ένα ρίσκο γνωρίζοντας το μέγεθός του. Πιστεύω ότι ήξερε απολύτως τι θα γίνει. Κάθε προσπάθεια να αποκτήσει χαρακτηριστικά και καλύτερη ποιότητα η δημόσια τηλεόραση είναι υπέρ της. Προβλήματα προφανώς υπάρχουν».

- Εχετε ήδη προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις δημοσιογράφων.Θα γίνουν και άλλες στο εγγύς μέλλον;
«Κάθε περικοπή και κάθε απόλυση συνιστά ακρωτηριασμό. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας που υπάρχει στη χώρα και ειδικά στον χώρο των media έγιναν κάποιες περικοπές. Αυτή τη στιγμή στις προθέσεις της διοίκησης του σταθμού και τις δικές μου δεν υπάρχει θέμα επιπλέον περικοπών. Δεν θα ήμουν ειλικρινής αν παρέλειπα να πω ότι κάποια πράγματα κρίνονται με την εβδομάδα, με τον μήνα και είναι συνάρτηση όχι μόνο προθέσεων ιδιοκτητών ή γενικών διευθυντών αλλά μιας πραγματικότητας που έχει να κάνει με την ευρύτερη οικονομική συγκυρία και πιθανόν και με εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν στα μέσα και τις οποίες απεύχομαι».

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ”»
- Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς συμβαίνει με τον κ. Γιώργο Παπαδάκη;
«Υπήρξε μια σεναριολογία, μια φημολογία απόψεων οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.Στον ΑΝΤ1 δεν υπήρξε θέμα για τον Παπαδάκη. Πρώτον,δεν έπρεπε και δεν χρειαζόταν να γίνει συζήτηση ως τώρα διότι το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο. Δεύτερον, έχει ιστορική σχέση με τον ΑΝΤ1 και το κανάλι με εκείνον.Είναι σταθερή αξία,κεφάλαιο για το κανάλι. Στις μέρες μας κανείς δεν εκποιεί τις αξίες του.Επίσης πετάγονταν στα σκουπίδια οι επίσημες θέσεις του ΑΝΤ1 που ανέφεραν πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.Ετσι δημιουργήθηκε το μπαμ σε θέμα που δεν υπήρχε».

- Γιατί αντιδράτε όταν δημοσιογράφοι καταθέτουν το ρεπορτάζ τους για πληροφορίες που μπορεί να έχουν;
«Είπα πως υπήρχε συνεχής επανάληψη των ίδιων πληροφοριών παρ΄ ότι είχαν διαψευστεί κατ΄ επανάληψη και επισήμως».

- Η διάψευση δεν βγήκε αμέσως. «Από τον περασμένο Ιούνιο το κανάλι βγάζει διαψεύσεις.Κάποια στιγμή είπα ότι θα γίνουμε γραφικοί βγάζοντας τόσες ανακοινώσεις και ότι πρέπει να σταματήσουμε.Δεν αντιδρώ ούτε λέω ότι κακώς έγραφαν.Οι πληροφορίες κρίνονται και θα κριθούν.Πέραν αυτού θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι ως άνθρωπος και φίλος του Γιώργου δεν αισθάνθηκα καλά όταν για παράδειγμα,πριν από μερικές εβδομάδες, σε ρεπορτάζ, στη δική σας εφημερίδα,πέραν των πληροφοριών που καταγράφονταν,υπήρξαν και αναφορές σχετικά με τον χαρακτήρα του Γιώργου οι οποίες εγώ θεωρώ ότι ήταν άδικες».

-Διαφωνώ μαζί σας και επιμένω πως πρόκειται για ρεπορτάζ της εφημερίδας και όχι για προσωπικές απόψεις.Υπάρχει,λοιπόν,ενδεχόμενο ο κ. Παπαδάκης να αφήσει την πρωινή ζώνη και να παρουσιάσει κάτι άλλο;
«Η ένταση και η φόρτιση όλου αυτού του θορύβου μάς έχει αποπροσανατολίσει τόσο που, πιστέψτε με,δεν έχουμε κάνει κουβέντα με τον Παπαδάκη διότι κάθε μέρα είχαμε να διαχειριστούμε το “είπα- είπες”. Αν ο Γιώργος θέλει να κάνει κάτι άλλο,ή το κανάλι θέλει να κάνει κάτι άλλο ή θέλουν ή δεν θέλουν να συνεχίσουν θα το συζητήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...