Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τα τρελά κασέ του Χόλιγουντ

Την ίδια στιγμή που η Αμερική βυθιζόταν στην οικονομική κρίση, οι σταρ του Χόλιγουντ έβγαζαν εκατομμύρια δολάρια από τη συμμετοχή τους σε μία και μόνο ταινία.

Πρώτος και καλύτερος στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους Αμερικανούς ηθοποιούς του έγκριτου αμερικανικού περιοδικού «Forbes» βρίσκεται ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2008 ώς τον Ιούνιο του 2009 αύξησε τον τραπεζικό λογαριασμό του κατά 65 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στη συμμετοχή του στην ταινία «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull». Παρά το γεγονός ότι η ταινία βγήκε στις αίθουσες πριν από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο Φορντ εισέπραξε την αμοιβή του μερικούς μήνες μετά την προβολή της.

Δεύτερος πιο καλοπληρωμένος ηθοποιός μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα είναι -παραδόξως- ο Ανταμ Σάντλερ. Παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στα κορυφαία ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας ώστε να διεκδικεί μεγάλα κασέ, η συμμετοχή του σε δύο παραγωγές («You don't mess with the Zohan» και «Bedtime Stories») το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά 55 εκατομμύρια δολάρια. Μία θέση πιο κάτω στη λίστα συναντάμε τον Γουίλ Σμιθ, ο οποίος με τα «Hancock» και «Seven Pounds» κέρδισε συνολικά μέσα σε έναν χρόνο 50 εκατομμύρια δολάρια.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Εντι Μέρφι και ο Νίκολας Κέιτζ, με έσοδα ύψους κατά προσέγγιση 40 εκατομμυρίων δολαρίων και οι δύο. Καλή χρονιά ήταν όμως και για τον Τομ Χανκς, ο οποίος έβγαλε 35 εκατομμύρια δολάρια, με τον Τομ Κρουζ να ακολουθεί με έσοδα 30 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της ταινίας «Valkyrie» που πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Από 28 εκατομμύρια δολάρια έβγαλαν το ίδιο χρονικό διάστημα και ο Τζιμ Κάρεϊ με τον Μπραντ Πιτ, ενώ ο Τζόνι Ντεπ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ κατετάγησαν τελευταίοι με 27 και 25 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Ο Κλούνεϊ μάλιστα αποφεύγει τις μεγάλες παραγωγές τα τελευταία χρόνια ποντάροντας σε μικρότερα και πιο ποιοτικά project, όπως το «The men who stare at goats».

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...