Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Λούτσιο Ντάλα: Στους συγγενείς (χωρίς να το θέλει) η περιουσία

Στους στενότερους συγγενείς του, χωρίς ίσως να το θέλει, άφησε το σύνολο της περιουσίας του ο Λούτσιο Ντάλα. Ο θάνατος πρόλαβε τον διάσημο συνθέτη και ερμηνευτή προτού εκείνος συντάξει τη διαθήκη του.

Ετσι, αφού δεν υπάρχει κανένα έγγραφο με τις επιθυμίες του, η περιουσία περνά στους έξι στενότερους συγγενείς του, ενώ εκτός κληρονομιάς μένει ο επί χρόνια σύντροφός του Μάρκο Αλεμάνο.

Ο διορισμένος από το δικαστήριο λογιστής-διαχειριστής Μάσιμο Γκαμπίνι, αφού ολοκλήρωσε το έργο του, διαπίστωσε ότι ο Ντάλα δεν άφησε κανένα έγγραφο με την τελευταία του επιθυμία.

Οπότε, επίσημα πλέον, τέσσερα ξαδέλφια του και τα δύο παιδιά ξαδέλφης του που πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες είναι οι δικαιούχοι της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Τώρα αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα γίνει ίδρυμα στο όνομα του ταλαντούχου τροβαδούρου όπως ήταν το όνειρό του. Συγκεκριμένα ήθελε να ιδρύσει ένα ίδρυμα υποτροφιών για την προώθηση νέων ταλέντων, που θα λειτουργούσε και ως συναυλιακός χώρος.

Οι έξι συγγενείς του διάσημου τραγουδοποιού κληρονομούν κατοικίες στην Μπολόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας 2.400 τετραγωνικών, στη Via D'Azeglio, όπου ο Ντάλα ζούσε με τον Αλεμάνο, μια βίλα στα νησιά Τρεμίτι, άλλη μία στις πλαγιές της Αίτνας, μία μικρότερη κατοικία στο Πέζαρο, ένα πολυτελές γιοτ και πίνακες μεγάλης αξίας.

Επίσης κληρονομούν εταιρεία παραγωγής, της οποίας ο Ντάλα ήταν μεγαλομέτοχος και τα δικαιώματα από 581 συνθέσεις που θα ισχύουν για τα επόμενα εβδομήντα χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η πνευματική ιδιοκτησία αποφέρει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...