Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Κώστας Σπυρόπουλος μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα αυπνίας και την "μάχη" που δίνει..

Η πρώτη εκπομπή για τη φετινή σεζόν “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 16:50, παρουσιάζει τις αιτίες αλλά και τις λύσεις για την αϋπνία.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ένας στους δέκα συμπολίτες μας αναφέρει σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας, περίπου τρεις στους δέκα εμφανίζουν περιστασιακά το πρόβλημα, οι μισοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ενώ αυξημένο είναι το ποσοστό αϋπνίας στους ανέργους. Σήμερα οι Έλληνες κοιμόμαστε 20% λιγότερο από ότι κοιμούνταν οι πρόγονοί μας πριν εκατό χρόνια.

Στην εκπομπή βλέπουμε πόσο η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει στο να χάσουμε τον ύπνο. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η αϋπνία δεν είναι μόνο η έλλειψη αλλά και η κακή ποιότητα ύπνου και τονίζουν ότι όσοι μένουν ξάγρυπνοι για ένα βράδυ είναι σα να έχουν περπατήσει τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα και προσλαμβάνουν 560 θερμίδες περισσότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ανάμεσα στις λύσεις που παρουσιάζονται για την αϋπνία είναι η “υγιεινή του ύπνου”, δηλαδή μικρά μυστικά που αφορούν τον χώρο που κοιμόμαστε, τροφές που μας βοηθούν και μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε, εναλλακτικές τεχνικές όπως οι ελεγχόμενες αναπνοές, ο διαλογισμός και η γιόγκα, αλλά και όλα τα νεώτερα που αφορούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε μόνοι μας να νικήσουμε την αϋπνία. Οι επιστήμονες εξηγούν πότε τα υπναγωγά χάπια οδηγούν σε εθισμό αλλά και γιατί η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία αποτελεί σήμερα την πλέον αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της αϋπνίας.

Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει για χρόνια πρόβλημα αϋπνίας και περιγράφει πώς αναγκάζεται να προσαρμόσει τη ζωή και την καθημερινότητά του στην προσπάθειά του να επιλύσει το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...