Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Ο Μίκης πρώτος καλεσμένος του Σπ. Παπαδόπουλου

«Στην υγειά μας ρε παιδιά» Γιατί οι παρέες τραγουδάνε ακόμα! Πρεμιέρα  το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00 



Μια ιστορία που αξίζει να την ακούσει κανείς, μια ανάμνηση που έχει τη μυρωδιά του χθες, μια κουβέντα που ανοίγει παράθυρο στο μέλλον. Πάντα υπάρχει αφορμή για να συναντηθούν οι παρέες, να υψώσουν το ποτήρι τους και να πουν: «Στην υγειά μας ρε παιδιά». 

Από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 21:00, και κάθε Σάββατο, το «Στην υγειά μας ρε παιδιά», η εκπομπή που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις ξεχωριστές μουσικές της προτάσεις, το κέφι της παρέας και τη ζεστή ατμόσφαιρα, θα συναντά στην 10η χρονιά της τους τηλεθεατές μέσα από τον Alpha.

Καλλιτεχνικές συνάξεις ανθρώπων που τραγουδούν, εκμυστηρεύονται, γελάνε, συγκινούνται και θυμούνται αυτά που αξίζει να μοιραστούν μαζί μας.

Το «Στην υγειά μας  ρε παιδιά» ξεκινάει δυναμικά με ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Τον μεγάλο συνθέτη θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού: ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο βουλευτής και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Βότσης και Κώστας Αρβανίτης, οι ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού, Μπέσυ Μάλφα, Ρένια Λουιζίδου, ο πρόσφατα βραβευμένος στο Φεστιβάλ Βενετίας για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Miss Violence» Θέμης Πάνου, Ταμίλα Κουλίεβα, Ελισάβετ Μουτάφη και Χρήστος Πλαΐνης και ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ.

Επιπλέον, τον Μίκη Θεοδωράκη θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης και Άννα Λινάρδου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη με τη συμμετοχή ενδεκαμελούς ορχήστρας και 15 και πλέον νέων ηθοποιών.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος  θα προβληθεί πλούσιο αρχειακό υλικό  για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου  δημιουργού.

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Έχω πάρει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο γι’ αυτή την εκπομπή. Αρέσει πολύ και μου το λένε όπου κι αν με συναντήσουν. Αρέσει η αίσθηση παρέας που βγάζει. Αυτό το ελληνικό γλέντι, το παλιό, που το είχαμε χάσει… Ήταν ο καθένας στη διαμερισματάρα του, στην αμαξάρα του και σ’ ένα τρόπο διασκέδασης αρκετά περίεργο που μόνο επίδειξη περιείχε. Σιγά, σιγά αυτές οι συμπεριφορές συρρικνώνονται και στη θέση τους μπαίνουν ξανά τα παλιά γλέντια. Δεν είναι τυχαίο που η εκπομπή κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Δεν πιστεύω ότι εμείς γινόμαστε καλύτεροι. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος είναι που το έχει περισσότερο ανάγκη. Πλέον και στην Αθήνα, ενώ παλιά συνέβαινε μόνο στην περιφέρεια, κάποιοι άνθρωποι περιμένουν το Σάββατο για να μαζευτούν με φίλους και να δουν την εκπομπή. Μου λένε πολλοί πως «δεν είσαι η διασκέδασή μας, είσαι η παρηγοριά μας». Κι αυτό γιατί λέγονται ουσιαστικά πράγματα. Δεν συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Δεν είμαστε κάποιοι που απλώς γλεντάνε και τραγουδάνε. Παίζει πολύ ο ενεστώς χρόνος. Μας αφορά το τι συμβαίνει γύρω μας. Η εκπομπή είναι και παρηγοριά εκτός από διασκέδαση».

«Στην υγειά μας ρε παιδιά», με τον Σπύρο Παπαδόπουλο: Γιατί οι παρέες τραγουδάνε ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...