Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δημόσια αποδοκιμασία Καψή για την επίθεση στην Χαρούλα Αλεξίου, από το γενικό διευθυντή του Mega

Θέση για τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Μανώλης Καψής, ο οποίος χαρακτήρισε «σιχαμένα τσόλια» τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη, πήρε με ενυπόγραφο άρθρο του ο γενικός διευθυντής του MEGA, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Στο άρθρο που δημοσίευσε στο aixmi.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος, με τίτλο «Σεβασμός στη Χαρούλα και τη Δήμητρα», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν προσφέρει πολλά στον τόπο, χαρακτηρίζοντάς τες «πρωθιέρειες του ελληνικού τραγουδιού», που με τις προσωπικές τους διαδρομές διδάσκουν ήθος εδώ και δεκαετίες.

Τονίζει παράλληλα ότι χρειάζεται σεβασμός απέναντί τους, διότι αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «είτε μας αρέσουν είτε όχι όσα πολιτικά πρεσβεύουν, αυτή την τόσο ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, το βέβαιο είναι ότι η Δήμητρα και η Χαρούλα έχουν ψηλώσει την Ελλάδα δεν την έχουν κοντύνει».

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τα σχόλια του Μανώλη Καψή υποτίθεται ότι στάθηκε η πρόσφατη δημοσιοποίηση των προσωπικών φορολογικών τους δηλώσεων, αν και όπως επισήμανε η Χάρις Αλεξίου δεν βρισκόταν καν στην επίμαχη λίστα.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου:

«Η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μας συντροφεύουν, εδώ και 40 χρόνια, χωρίς να μας γυρεύουν να τους επιστρέψουμε με τόκο την αγάπη τους...Η εφορία, όμως, έκρινε ότι εκείνες -ακριβέστερα, η Δήμητρα Γαλάνη και αρκετοί ακόμη- ενδεχομένως φοροδιαφεύγουν και (ίσως) πρέπει να επιστρέψουν εντόκως τα χρεωστούμενα!

Τα ΝΕΑ δημοσίευσαν το θέμα -και μαζί όλα τα ΜΜΕ- με την επισήμανση ότι πρόκειται για φορολόγηση καλλιτεχνών ως φυσικών προσώπων! Κανείς δεν ήξερε αν και ποια ήταν η φορολόγησή τους για όσα εισοδήματα δήλωναν (νομίμως) μέσω εταιριών.

Η συνέχεια υπήρξε καταιγιστική. Σχόλια επί σχολίων και κατηγορίες με μότο "φλέγονται δήθεν για τον τόπο, αποτελούν πρότυπά του, κάνουν κριτική από αριστερά και κλέβουν το κράτος"; Δεν είμαι φορολογικός ελεγκτής ούτε δικαστής για να αξιολογήσω και, πολύ περισσότερο, να κρίνω φορολογικές δηλώσεις. Εκείνο που μπορώ να αξιολογήσω είναι την προσφορά στον τόπο της Αλεξίου και της Γαλάνη.

Θεωρώ ότι αποτελούν τις δυο κορυφαίες ερμηνεύτριες, τις πρωθιέρειες του ελληνικού τραγουδιού. Και όχι μόνο. Επί τέσσερις δεκαετίες διδάσκουν ήθος με τις προσωπικές διαδρομές τους. Χρειάζεται, λοιπόν, σεβασμός απέναντί τους, διότι αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας, καταφύγιο της ψυχής μας, απάγκιο της ζωής μας.

Αυτή είναι η γνώμη μου και την καταθέτω ακόμη και απέναντι σε αγαπημένους φίλους. Είτε μας αρέσουν είτε όχι όσα πολιτικά πρεσβεύουν, αυτή την τόσο ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, το βέβαιο είναι ότι η Δήμητρα και η Χαρούλα έχουν ψηλώσει την Ελλάδα δεν την έχουν κοντύνει.
Τώρα σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, προφανές είναι πως δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσουμε εμείς τα κορόιδα να πληρώνουμε και για λογαριασμό των εξυπνάκηδων ελληναράδων, που κλέβουν την εφορία -άρα όλους μας.

Και δεν έχει σημασία το ονοματεπώνυμο των εξυπνάκηδων. Όταν έχουμε στη διάθεσή μας τεκμηριωμένα στοιχεία να τους ξεφωνίζουμε».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...