Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΕΡΤ τιμά το Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Το αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που πέθανε στις 8 Αυγούστου 2004, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει... μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Καλλιτεχνικό Καφενείο», του 1987, στο οποίο εμφανίστηκε μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην εκπομπή, που παρουσιάζουν ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Μίμης Πλέσσας και ο Κώστας Φέρρης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλούν για την κοινή τους ζωή και τις επαγγελματικές τους επιτυχίες.

Πρόκειται για την εποχή που οι δύο πρωταγωνιστές συνεργάζονταν ξανά - για τελευταία φορά – στη θεατρική παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» της περιόδου 1986-1987. Οι δύο ηθοποιοί κάνουν αναδρομή στην καλλιτεχνική τους πορεία και την προσωπική τους σχέση, ενώ αναφέρονται στον νέο ελληνικό κινηματογράφο και την επαφή του με το κοινό.

Ανατρέχουν στα πρώτα τους βήματα, στα χρόνια της φοίτησής τους στη δραματική σχολή και, παράλληλα, αφηγούνται στιγμές της ιδιωτικής τους ζωής. Μιλούν για την κοινή τους εμφάνιση στο θέατρο και τον κινηματογράφο, όπως στην ταινία «Αστέρω» (1959) που υπήρξε σταθμός για την μεταξύ τους σχέση. Θυμούνται τους πρώτους θεατρικούς και κινηματογραφικούς τους ρόλους, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Ο Δ. Παπαμιχαήλ, αναφέρεται στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση στον «Γλάρο» του Τσέχωφ, δίπλα στην Κυβέλη και στις συνεργασίες του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης.

Στη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, στιγμιότυπα από κινηματογραφικές ταινίες των δύο πρωταγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...