Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ο έλληνας αγοραστής του ακριβότερου ρετιρέ του κόσμου

Μόλις χθες αναρτήσαμε την είδηση ότι πουλήθηκε στην εξωφρενική τιμή των 240 εκατομμυρίων ευρώ το ακριβότερο ρετιρέ στον κόσμο, που ανήκε στη Λίλη Σάφρα, χήρα του τραπεζίτη Έντμουντ Ζάφρα από τη Μέση Ανατολή, που έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα σύμφωνα με τους μεσίτες Candy και Candy, που έδωσαν συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα το διαμέρισμα αγόρασε άλλος ζάμπλουτος επιχειρηματίας της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα τα πράγματα ανατρέπονται και δημοσιεύματα στην παγκόσμια μπλογκόσφαιρα θέλουν το διαμέρισμα αυτό να το έχει αγοράσει ο Έλληνας Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Γουλανδρής, μόνιμος κάτοικος του Μονακό και συνεργάτης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ανάμεσα στις εταιρείες του Κωνσταντίνου Αλέξανδρου Γουλανδρή είναι η Petromaritime και η Victory Carriers, την οποία αγόρασε η οικογένεια του από τον Ωνάση που την είχε ιδρύσει το 1945 με έδρα το Μονακό.

Μάλιστα τα σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγω όχι για 24ο εκατομμύρια, αλλά 308.
Ο 47χρονος  Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Γουλανδρής είναι ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδηικής Αραβίας και του Εμίρη του Κατάρ, αλλά και ενός ακόμη Εμίρη του Κουβέιτ. Εκτός από αυτούς συμβουλεύει πολλές πετρελαϊκές επιχειρήσεις.

Ο έλληνας κροίσος που δεν αναφέρεται στις λίστες των Forbes ως ένας από τους πλουσιότερους στον κόσμο γιατί κανένας μόνιμος κάτοικος Μονακό δεν δίνει επίσημα οικονομικά στοιχεία του έχει περιουσία περίπου 15 δισ δολλάρια, ακίνητα στο Παρίσι, το Λονδίνο, την Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, τη Νέα Υόρκη και τη Χαβάη.

Επίσης είναι κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο του Delma, με σημαία του Ντουμπάι, διαθέτει ένα Boeing 767  και Gulfstream G550.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι πολύ φίλος και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...