Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κρητική ροκιά από Καρβέλα - Κονταρό

Κρητική λύρα, ηλεκτρική κιθάρα και... μπαλωθιές περιλαμβάνει η «συνταγή» ενός καινούργιου τραγουδιού που φέρει την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα! 

Το κομμάτι ερμηνεύει ο γνωστός Kρητικός τραγουδιστής και λαουτιέρης Μανώλης Κονταρός και όσοι το έχουν ακούσει μιλάνε για μια ωραία κρητική... ροκιά, που θα γίνει η επιτυχία του καλοκαιριού. Υστερα από καιρό, ο Νίκος Καρβέλας μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει ένα νέο τραγούδι του, που... μυρίζει Κρήτη και, όπως συμβαίνει σε όλες τις δημιουργίες που υπογράφει, διακρίνει κανείς τα γνώριμα στοιχεία της δικής του ροκ άποψης.

Ο συνθέτης, που ξεχωρίζει για τις πρωτοποριακές μουσικές ιδέες του, αυτήν τη φορά «παντρεύει» την κρητική λύρα με την ηλεκτρική κιθάρα, σε ένα ερωτικό κομμάτι που κορυφώνεται με... μπαλωθιές (δηλαδή έχει το σήμα κατατεθέν της κρητικής κουλτούρας) και το ερμηνεύει ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες της μεγαλονήσου, ο Μανώλης Κονταρός. Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται σε ένα ζευγάρι που είναι πολύ ερωτευμένο και μόνο ο θάνατος θα το χωρίσει. «Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει/ ή θα είμαστε μαζί/ ή απ' τους δυο μας ζωντανός κανείς δεν θα μείνει...» λέει το ρεφρέν του κομματιού.

Η ηχογράφηση έγινε προχτές σε ατμόσφαιρα που θύμιζε κρητικό γλέντι, αφού Καρβέλας, Κονταρός και οι μουσικοί τους ήταν σε μεγάλα κέφια, και τα όργανα πήραν φωτιά! Οπως μαθαίνουμε, ο Μανώλης Κονταρός είναι ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με τον Νίκο Καρβέλα, κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (από το www.ofono.gr), με τους δύο άντρες στο στούντιο ηχογράφησης.

Να προσθέσουμε ότι η συνεργασία του Καρβέλα με τον Κονταρό δεν ήταν... ουρανοκατέβατη, αφού μεταξύ τους υπάρχει αλληλοεκτίμηση σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Ο συνθέτης και η σύζυγός του Αννίτα Πάνια έχουν παρακολουθήσει αρκετές φορές το πρόγραμμα του Κρητικού καλλιτέχνη και γνωρίζουν καλά τις ερμηνευτικές δυνατότητές του αλλά και την απήχηση που έχει στον κόσμο.

Οσο για τον ίδιο, θαυμάζει κι εκείνος απεριόριστα τη δουλειά των δύο καλών φίλων του και, όπως θυμόμαστε, πριν από λίγες εβδομάδες έδωσε το «παρών» στην εκπομπή «Αννίτα SOS», όπου αναφέρθηκε στο ατύχημα που τον είχε καθηλώσει για πολλούς μήνες στο κρεβάτι.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ/ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...