Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο Κώστας Βουτσάς και τα «παιχνίδια» την μνήμης

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 17:10, αναζητά, καταγράφει και παρουσιάζει όλα τα νεώτερα στοιχεία τα οποία μας βοηθούν να ακονίσουμε τη μνήμη μας.

Όλοι ανησυχούμε ότι η μνήμη μας εξασθενεί με τον χρόνο. Τα καλά νέα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι ο εγκέφαλος δημιουργεί νέες συνάψεις σε κάθε ηλικία, ακόμη και μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τί πρέπει να κάνουμε εμείς; Να “ασκήσουμε” το μυαλό μας. Από τη διατροφή και το πρωινό, που θεωρείται πλέον το γεύμα της μνήμης, την άσκηση, τις απλές καθημερινές δραστηριότητες, αλλά και τα ειδικά τεστ που γίνονται με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, την κοινωνικότητα και το χιούμορ, όλα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη μνήμη. Η εκπομπή διερευνά την επίδραση των νέων τεχνολογιών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση) στη λειτουργία της μνήμης ενώ οι επιστήμονες αναφέρονται σε όλα όσα μπορεί να κρύβει η απώλεια μνήμης, η οποία μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα για αγχώδη διαταραχή ή κατάθλιψη.

Τέλος, φιλοξενούμενος στο στούντιο είναι ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, ο οποίος απαριθμεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, όλα όσα κάνει για να κρατά δυνατή τη μνήμη του. Μάλιστα, αντιμετωπίζει την πρόκληση να απαντήσει στις ερωτήσεις του Μιχάλη Κεφαλογιάννη (με τη μορφή τεστ) για συμπρωταγωνιστές, τίτλους και ατάκες από τις 100 και πλέον ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...