Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

3 χρόνια φυλακή στον Τόλη Βοσκόπουλο

Τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Δικαστήριο στον δημοφιλή τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο για τα χρέη του πρός την εφορία.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη από μια σειρά που θα ακολουθήσουν και η καταδίκη του Τόλη έγινε ερήμην μια και παρέστη μέσω του δικηγόρου του.


Ο Τόλης δικάστηκε γιατί ΔΕΝ μπήκε στην περαίωση και η οφιελή του είναι, πλέον, απαιτητή από το ελληνικό Δημόσιο.

Όλα ξεκίνησαν από μια τηλεοπτική εκπομπή όπου ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε μόνος του παραδεχτεί ότι δεν είχε πληρώσει φόρους.
 
Το χρέος προς την εφορία του Τόλη Βοσκόπουλου, ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις και του επιβλήθηκε λόγω της μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών για τις αμοιβές από νυχτερινά κέντρα όπου εργαζόταν, από δικαιώματα δισκογραφικών εταιριών και λόγω απόκρυψης εισοδημάτων από ακίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στο μηχανογραφικό δελτίο που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών φαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα ο Τ. Βοσκόπουλος δεν έχει πληρώσει δεκάρα για τον φόρο εισοδήματος και άλλους λοιπούς φόρους .

Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται : κεφάλαιο 3.169.449,80 με προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95. Έτσι, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 5.501.901,55 ευρώ. Το εν λόγω ποσό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια εφορία και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Ήδη η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων του τραγουδιστή, ενώ έχει ζητήσει και την ποινική του δίωξη.

Μάλιστα με συνεχείς προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά το διάστημα 2003-2008 ζητείτο η διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησής του, ωστόσο η δικαιοσύνη αποφάσισε την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...