Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

"Λάρισα εμπιστευτικό" στο... Δρομοκαΐτειο

Από τη Λάρισα στο Δρομοκαΐτειο. Κι όμως, για τον Στράτο Μαρκίδη ήταν η πιο λογική σκέψη, αφού τα κτίρια του ψυχιατρείου ταίριαζαν απόλυτα από αρχιτεκτονικής πλευράς με τα κλασικά μεγαθήρια της πόλης της Λάρισας. Ετσι, ο σκηνοθέτης αποφάσισε για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Λάρισα εμπιστευτικό», να μεταφέρει το δημοτικό μέγαρο… στα πόδια του!

Οσο για τον κατάλογο των celebrities σε guest ρόλους, εκτός από το όνομα της Φαίης Σκορδάς προστέθηκε και αυτό της Ελεονώρας Μελέτη. Τα δημαρχεία της Νεπούλας και της Βρυσούλας της Λάρισας «μετακόμισαν» προσωρινά στα δύο παλιά κτίρια του Δρομοκαΐτειου. Για δεκαπέντε τουλάχιστον ώρες οι… δήμαρχοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι των δύο αυτών χωριών της θεσσαλικής πρωτεύουσας αναγκάστηκαν να κατεβούν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής.


Τα κτίρια αυτά παραχωρήθηκαν κατόπιν άδειας στον κινηματογραφικό παραγωγό και σκηνοθέτη Στράτο Μαρκίδη για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, με τίτλο «Λάρισα εμπιστευτικό», που θα βγει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2012.

«Μας ταίριαξαν πολύ αυτά τα κτίρια στο Δρομοκαΐτειο. Ηταν αυτό ακριβώς που θέλαμε», λέει χαρούμενος ο Στράτος Μαρκίδης όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εισέβαλε εκεί ο φακός της «Espresso». Παθιασμένος με το νέο του εγχείρημα, ο σκηνοθέτης είναι δοσμένος ψυχή τε και σώματι σε αυτό.

«Είναι μια πολύ επίκαιρη ταινία. Εχει σχέση με τα σκάνδαλα που γίνονται σε κάποια υπουργεία» δήλωσε στην «Espresso».

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ θέλει να εγκαταστήσει σύστημα βιολογικού καθαρισμού σε ένα από τα δύο αυτά θεσσαλικά χωριά -που είναι φανταστικά- και μαλώνουν μεταξύ τους. Οι αρμόδιοι έχουν σκοπό να τα δώσουν σε μια οff shor εταιρεία, στην οποία είναι ανακατεμένος ο αρμόδιος υπουργός, η ερωμένη του (Κατερίνα Παπουτσάκη) και ο στενός του συνεργάτης (Μιχάλης Μαρίνος). Οι τρεις τους κατεβαίνουν στο χωριό για να δουν πώς θα διευθετήσουν το θέμα και πέφτουν στη λούμπα που τους στήνουν οι χωρικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...