Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Στο σφυρί ακίνητα του Βοσκόπουλου

Στο σφυρί θα βγάλει το υπουργείο Οικονομικών την ακίνητη περιουσία του Τόλη Βοσκόπουλου, εξαιτίας των οφειλών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις. 
Αυτό γράφει η εφημερίδα VETO  που κυκλοφορεί την Κυριακή επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο «έχει δώσει οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη «διερεύνηση τυχόν παραλείψεων», καθώς η εκκρεμότητα του κ. Βοσκόπουλου έναντι της Εφορίας μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 17 ολόκληρα χρόνια. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Ο κ. Βοσκόπουλος οφείλει στην Εφορία από φόρους εισοδήματος 3,169 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται προσαυξήσεις 2,315 εκατ. ευρώ και τέλη 17.365 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια Εφορία έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του και έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η Εφορία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου. 

Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει ότι «προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή» τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής. Το θέμα του κ. Βοσκόπουλου είχε ανακινηθεί από το 1993, από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών και νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο. Εκτοτε, όπως επισημαίνουν εφοριακοί, μέσω της κλασικής- για τους περισσότερους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου- μεθόδου της προσφυγής στη Δικαιοσύνη και των διαρκών αναβολών, το χρέος παρέμενε στα χαρτιά. Παρά την εγγραφή υποθήκης σε ακίνητα του γνωστού τραγουδιστή, η αρμόδια Εφορία δεν προέβη σε πλειστηριασμό των ακινήτων για την εξόφληση του χρέους και η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του κ. Βοσκόπουλου και μέχρι χθες υφυπουργός Πολιτισμού Α. Γκερέκου, είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό χρεών έναντι του συζύγου της στην Εφορία. Οπως λένε εφοριακοί, πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία κυρίως μεταξύ συζύγων σε διάσταση, σύμφωνα με την οποία η Εφορία, κατόπιν σχετικής αίτησης, δέχεται ξεχωριστή εξόφληση των φόρων που αναλογούν στο ζευγάρι, όπως επιμερίζονται στην κοινή φορολογική δήλωση.


 Η απάντηση



Σε χρόνο προγενέστερο από τη γνωριμία του με τη σημερινή σύζυγό του, υφυπουργό Τουρισμού κ. Αντζελα Γκερέκου, τοποθετεί ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος τις φορολογικές του εκκρεμότητες που τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Υποστηρίζει μάλιστα ότι αποτελούν «παρακλάδι» παλαιότερης δικαστικής διαμάχης που είχε, φωτογραφίζοντας ευθέως την πρώην σύζυγό του. 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και οι δύο δικογραφίες που τον αφορούν έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θεωρεί, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ότι η δημοσιοποίηση του θέματος «έχει εμένα ως εμφανή στόχο, αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει». 

Ο τραγουδιστής, δίνοντας τη δική του εκδοχή για την υπόθεση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να οφείλει στην Εφορία, απαντά λέγοντας ότι: «Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ΄ ελάχιστο με την ίδια. Αλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση». 

Πάντως, εκτός από την ποινική εκκρεμότητα, ο Τ. Βοσκόπουλος έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας, όπως διευκρινίζει όχι τη διαγραφή του χρέους, αλλά «τη διαγραφή των προσαυξήσεων και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε». 


Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν πριν καν γνωρίσει τη σύζυγό του

Στο πόθεν έσχες δήλωνε 3.000 ευρώ τον μήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας 

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από 3.000 ευρώ τον μήνα δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2008 για το προηγούμενο οικονομικό έτος ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, σύζυγος της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου. Ο κ. Βοσκόπουλος εμφανίζεται να έχει ετήσια εισοδήματα για εκείνη τη χρονιά (2007) 

34.995,69 ευρώ και καταθέσεις 2.144,30 ευρώ ενώ η αντίστοιχη ετήσια αποζημίωση της υφυπουργού ανέρχονταν στα 95.530,54 ευρώ, με καταθέσεις 100.989 ευρώ. 

Ο γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα πάντα με την κοινή δήλωσή τους πόθεν έσχες, εμφανιζόταν τη συγκεκριμένη περίοδο να έχει την πλήρη κυριότητα τριών διαμερισμάτων στην 3ης Σεπτεμβρίου (97, 98 και 99 τ.μ. αντίστοιχα) που τα απέκτησε το 1975, άλλα τέσσερα διαμερίσματα 38 τ.μ. το καθένα που φέρεται να είναι το πατρικό του στον Κορυδαλλό καθώς και άλλες δύο ιδιοκτησίες γης στους Αγίους Θεοδώρους στη Φθιώτιδα για τις οποίες δεν αναγράφει στο πόθεν έσχες ούτε το εμβαδόν τους αλλά ούτε και τον χρόνο κτήσης τους. 

Ο ίδιος επίσης εμφανίζεται να έχει στην κυριότητά του αυτοκίνητο Ι.Χ. 3.600 κ.εκ. που το απέκτησε το 1977, σε αντίθεση με τη σύζυγό του η οποία είναι κάτοχος τεσσάρων αυτοκινήτων (3.200, 1.600, 3.000 και 1.600 κ.εκ. αντίστοιχα) ενώ εκείνη τη χρονιά (2007) πούλησε ένα άλλο Ι. Χ 1.300 κ.εκ. αντί 2.000 ευρώ. Η υφυπουργός Τουρισμού στο ίδιο πόθεν έσχες εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία από τον σύζυγό της. Και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα 74 τ.μ. και μία αποθήκη 8 τ.μ. στην οδό Νικηφόρου Ουρανού στη Νεάπολη κοντά στον περιφερειακό του Λυκαβηττού στην Αθήνα, ένα διαμέρισμα 189 τ.μ, μία οικία 192 τ.μ., δύο οικόπεδα (έξι και τεσσάρων στρεμμάτων αντίστοιχα) και δύο αγροτεμάχια (επτά και δυόμισι στρεμμάτων περίπου) στην Κέρκυρα. Ακόμη φέρεται στη δήλωσή της να κατέχει 13.831 μετοχές σε διάφορες εταιρείες, αξίας κτήσης 209.076,80 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...