Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Αν και τελείωσε την ΑΣΟEΕ και έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως δασκάλα, ο χώρος της υποκριτικής ήταν αυτός που την κέρδισε και όχι άδικα. Έχει διακριθεί κυρίως σε κωμικούς ρόλους, αν και στους ελάχιστους δραματικούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει, σε τηλεόραση και κινηματογράφο, άφησε έκπληκτους με τις δυνατές ερμηνείες της, όσους την είχαν χαρακτηρίσει ως «κωμική». Ο λόγος για την ηθοποιό Μαρία Καβογιάννη, η οποία στην συγκεκριμένη φωτογραφία, που δημοσίευσε το περιοδικό Life&Style, είναι μαθήτρια της Δ’ δημοτικού. «Πήγα σχολείο στο Παγκρατι, στη σχολή Καλπάκα. Μάλιστα εκεί ήταν δασκάλα η μαμά μου. Δε μπορώ να πω ότι πέθαινα με το σχολείο αλλά σίγουρα πέρασα ωραίες στιγμές» είχε δηλώσει στο περιοδικό η γνωστή ηθοποιός.

Γεννήθηκε στα Αρμόλια της Χίου και μεγάλωσε στον Βύρωνα. Έχει τελειώσει την ΑΣΟΕ, ενώ για αρκετά χρόνια εργαζόταν και ως δασκάλα. Παράλληλα, φοίτησε και στην δραματική σχολή του Καρόλου Κουν. Χαρακτηριστικοί κωμικοί ρόλοι της γνωστής ηθοποιού ήταν αυτός της Ασπασίας στην κωμική σειρά «Ντόλτσε Βίτα» και αυτός που την καθιέρωσε, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, ήταν ο ρόλος της Κορίνας στα «Εγκλήματα».
Η πορεία της στο χώρο της υποκριτικής είναι μεγάλη. Έχει λάβει μέρος σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπου εκτός από κωμικούς ρόλους, έχει ερμηνεύσει και τον πολύ δραματικό ρόλο της Ελένης, στη σειρά «Χαρά αγνοείται». Την προηγούμενη σεζόν συμμετείχε στην σειρά του Mega, «Πίσω στο σπίτι». Η Μαρία Καβογιάννη έχει λάβει μέρος και σε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.
 
«Οι γονείς μας δούλευαν πολλές ώρες. Η κυρία Σωτηρία μας μεγάλωσε. Είναι η ψυχομάνα μας. Έχω έναν αδελφό, τον Δημήτρη, που είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος. Τσακωνόμασταν συνέχεια όταν ήμασταν μικρά. Ήμουν το δευτερότοκο και τον θάυμαζα. Ήμουν όλη την ώρα από πίσω του και δεν ήθελε καθόλου. Τα θυμόμαστε τώρα και γελάμε. Είμαστε πολύ αγαπημένοι» θυμάται από τα παιδικά της χρόνια» η γνωστή ηθοποιός.
 Η ίδια αναπολεί τα παιδικά της χρόνια, καθώς όπως λέει πέρασε όμορφες στιγμές γεμάτες ξεγνοιασιά. Στη συνέντευξή της στο Life&Style είχε πει «Όσο  ήμουν μικρή κάναμε διακοπές τα καλοκαίρια κάθε χρόνο στον Ωρωπό. Περάσαμε ξέγνοιαστες στιγμές ως πιτσιρίκια».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...