Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Οι τηλε-μάγειρες... ξενιτεύονται

Μετά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τη Μαρία Λόη και τον Ευτύχη Μπλέτσα και ο Βασίλης Καλλίδης «ξενιτεύεται» στην Αμερική. Η Οδύσσεια -όχι ενός ξεριζωμένου αλλά της μαγειρικής («The cooking Odyssey»)- είναι η αιτία που στέλνει τον Βασίλη Καλλίδη υπερατλαντικό ταξίδι, αφού έτσι ονομάζεται η εκπομπή που θα παρουσιάζει σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο.

Ο μάγειρας του «Food and the City» που μεταδιδόταν στο Mega, αφού γύρισε όλες τις γειτονιές των Αθηνών, έφτασε τελικά στην Κάντζα και στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη από όπου θα παρουσιάζει και φέτος τις νόστιμες συνταγές του.

Ωστόσο, επειδή τα ταξίδια του αρέσουν πολύ και επειδή δεν σταματά να αναζητά διαφορετικές μυρωδιές και γεύσεις, δέχτηκε αμέσως την πρόταση να μαγειρέψει για τους Αμερικανούς τηλεθεατές οι οποίοι φέτος πρόκειται να εντρυφήσουν στην ελληνική κουζίνα. Εκτός από τον Βασίλη Καλλίδη ελληνικά «μιλάει» και η εκπομπή «Eats Greek to me» της Μπαρμπαρίγου.

Η μαγείρισσα πρόκειται να παρουσιάσει το φθινόπωρο μια εκπομπή 26 επεισοδίων που θα έχει σχέση με την ελληνική κουζίνα. Στα πρώτα 13 επεισόδια θα ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου θα προβάλλει την τοπική κουζίνα, ενώ στα υπόλοιπα 13 θα ταξιδεύει στην Αμερική και θα επισκέπτεται σταρ του Χόλιγουντ στον προσωπικό τους χώρο.

Καριέρα στην Αμερική κάνει και η Μαρία Λόη που εκτός από το εστιατόριό της στη Νέα Υόρκη («Loi») παρουσιάζει και το «Cooking at Loi» στο PBS, ενώ έχει μαγειρέψει και για το FOX. Θαυμάστρια της τηλεοπτικής μαγείρισσας είναι και η Οπρα Γουίνφρεϊ που ανεβάζει τις συνταγές της Μαρίας Λόη στο blog της.

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν να προβάλλονται καινούργια επεισόδια της εκπομπής στα οποία η Μαρία Λόη μαγειρεύει στο εστιατόριό της ελληνικά φαγητά.

Τέλος, και ο Ευτύχης Μπλέτσας, που γνωρίσαμε μέσα από την «Κουζίνα της μαμάς», ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη μαμά πατρίδα για να κατακτήσει την Αμερική με το «Cook Smart - Save Cash», μια εκπομπή στην οποία παρουσιάζει μοντέρνες συνταγές που βασίζονται σε ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.
TV ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...