Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Διονύσης Σαββόπουλος: «Αντίσταση δεν είναι οι μούντζες, αλλά η ομορφιά»

Για την έννοια της αντίστασης και το λόγο που σταμάτησε να γράφει τραγούδια μίλησε σε συνέντευξή του στη Lifo και τον Άρη Δημοκίδη, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν γράφει πια τραγούδια ο γνωστός τραγουδοποιός αναφέρει «Δεν με εγκατέλειψε η έμπνευση. Απλώς δεν γράφω επειδή δεν νιώθω την ανάγκη. Θα ήταν σαν να σας κοροϊδεύω αν έγραφα μόνο και μόνο επειδή πρέπει – ποτέ μου δεν δούλεψα έτσι. Η έμπνευση έρχεται να με βοηθήσει όταν παίζω. Στήνω καταπληκτικά προγράμματα τα τελευταία 10 χρόνια. Τις προάλλες τραγούδησα 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στο Αρχαίο Ωδειο της Πάτρας – θα το ξανακάνω και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Συνεχίζοντας, ο Διονύσης Σαββόπουλος αναφέρεται στην έννοια της αντίστασης. «Αντίσταση δεν είναι οι μούντζες – η ίδια η ομορφιά είναι αντίσταση. Ο Ντοστογιεφκι ελεγε: «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Κι αν θέλετε τη γνώμη μου -και πολλών άλλων ευτυχώς- μια κορυφαια πραξη αντιστασης στη χουντα ηταν ο Μεγάλος Ερωτικός του Χατζιδάκι το 1972″ λέει ο αγαπητός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...