Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η Δανία μεγάλη νικήτρια της Eurovision - Στην έκτη θέση η Ελλάδα


Tο τραγούδι Only Teardrops που ερμήνευσε η 20χρονη Εμελί ντε Φόρεστ, εκπροσωπώντας τη Δανία, ήρθε πρώτο στον τελικό του 58ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που διοργανώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι «Alcohol is Free», το οποίο κατετάγη στην έκτη θέση.

Πολύ πριν από την έναρξη του τελικού, τα «πηγαδάκια», τα γραφεία στοιχημάτων ακόμη και… επιστήμονες είχαν εντοπίσει μετά από κάθε λογής έρευνα τα δικά τους φαβορί για τη νίκη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περίμεναν με αγωνία και την εμφάνιση της Μπόνι Τάιλερ με το τραγούδι «Believe in Me» που εκπροσώπησε τη Βρετανία, ενώ η Ανούκ ανέβηκε στη σκηνή για την Ολλανδία με το τραγούδι «Birds». 

Θετικές κριτικές απέσπασε και το τραγούδι της Αρμενίας «Lonely Planet» που έχει γράψει ο κιθαρίστας των Black Sabbath.

Ανάμεσα σε εκείνους - τους λίγους - που υποστήριζαν ότι νικήτρια θα ήταν η Ρωσία, βρίσκεται ένας βρετανός επιστήμονας (στον τομέα της Μοριακής Γενετικής), ο Ντέρεκ Γκάθερερ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια αποκαλύπτει τα δικά του προγνωστικά, στα οποία καταλήγει χρησιμοποιώντας τις πιθανότητες της στατιστικής με βάση τους βαθμούς που ανταλλάσσουν χώρες της Ευρώπης.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο Γκάθερερ αναλύει τον τρόπο που ψηφίζει κάθε χώρα. Αναφέρεται για παράδειγμα στις σκανδιναβικές χώρες που δίνουν βαθμούς η μία στην άλλη.

Στα «πηγαδάκια» συζητήθηκε και το φιλί της Κρίστα Ζιγκφριντ από τη Φινλανδία σε μία από τις χορεύτριες στο τέλος του τραγουδιού «Marry Me», το οποίο θεωρείται μήνυμα υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. 

«Το γεγονός είναι ότι η Φινλανδία είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα, στην οποία δεν επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και αυτό πιστεύω ότι είναι λάθος» λέει η τραγουδίστρια στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Συνολικά 26 χώρες έλαβαν μέρος στον τελικό του διαγωνισμού, τον οποίο εκτιμάται ότι παρακολούθησαν περίπου 130 εκατ. τηλεθεατές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...