Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η Ντορέττα μεταμορφώνεται σε call girl


Σάββατο απόγευμα στο θέατρο «Αθηνά». Η Ντορέττα, ντυμένη με τζιν και φούτερ, προβάρει τον ρόλο του call girl στο έργο «Hangover», που ανεβαίνει στις αρχές Ιουνίου. Η θεατρική ομάδα με τους Πάνο Μουζουράκη και Πέτρο Λαγούτη τα δίνει όλα επί σκηνής κι όταν ο σκηνοθέτης της παράστασης Αλέξανδρος Ρήγας -ο άνθρωπος που έχει συνδυάσει το όνομά του με αμέτρητες κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες- πει το κλασικό «τελειώσαμε», η Ντορέττα θα ρίξει μια κλεφτή ματιά στο iPhone της, θ’ ανάψει ένα στριφτό τσιγάρο και θα κατευθυνθεί χαμογελαστή προς την πλευρά μου.

- Αλλαξε τη ζωή σου το «Dancing»;
To «Dancing» ήταν μια πρωτότυπη και διαφορετική εμπειρία, που μου έκανε καλό σε πολλά επίπεδα. Με βοήθησε στη δουλειά μου, στη σχέση μου με τον κόσμο και στο να ανακαλύψω κάποιες κρυμμένες δυνατότητές μου. Επίσης, μου άνοιξε επαγγελματικές πόρτες που σχετίζονται με τον χορό και το τραγούδι, αφού προηγουμένως δεν είχα δείξει πως μπορώ να τα κάνω κι αυτά. Κακά τα ψέματα. Η τηλεόραση είναι το μέσο που σε κάνει ευρύτερα γνωστό. Είχα δουλέψει σ’ αυτήν για ένα μικρό διάστημα, λίγο πριν κάνω τα παιδιά μου. Οταν επέστρεψα κάποια χρόνια μετά, ασχολήθηκα κυρίως με το θέατρο και το σινεμά.

- Το σκέφτηκες όταν σου έγινε η πρόταση;
Moυ είχε γίνει πρόταση από το πρώτο κιόλας «Dancing», αλλά τότε δεν ήμουν στην κατάλληλη φάση της ζωής μου ώστε να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Αισθανόμουν ότι δεν έχω τη διάθεση, την ενέργεια και τον χρόνο για να το κάνω σωστά. Ηταν εξάλλου και τα παιδιά μου πολύ μικρά. Οταν μου ξανάγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα πολύ. Ενστικτωδώς απάντησα αμέσως θετικά...

- Δίνεις πάντως την εντύπωση ότι έχεις το σύνδρομο της πρωτιάς.
Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις σε κάτι είναι να δίνεις το εκατό τοις εκατό του εαυτού σου. Δεν μου αρέσουν οι μισοδουλειές, ούτε οι τεμπελιές. Είναι κάτι που μου έχει μείνει από τον πρωταθλητισμό, τότε που συμμετείχα στην εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής και αργότερα όταν, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, διακρινόμουν στο άλμα εις μήκος και στο τριπλούν. Μέχρι τα είκοσί μου χρόνια ήμουν συνεχώς με μια φόρμα.

- Σε ποια πράγματα είσαι συμβιβασμένη με τη μετριότητά σου;
Σε πολλά. Μπορώ να σου πω, για παράδειγμα, ότι δεν είμαι και η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου. Απλώς μπαίνω στην κουζίνα και το προσπαθώ.

- Εχεις δύο γιους, έναν οκτώ και έναν επτά χρονών. Σε παρακολουθούσαν στο «Dancing»;
Οχι μόνο με παρακολουθούσαν κάθε Κυριακή, αλλά είχα και τη συμπαράστασή τους. Εβλεπαν την προσπάθειά μου και είχαν αποφασίσει να με ξεκουράσουν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες - μάζευαν τα πράγματά τους μόνοι τους για να διευκολύνουν την κατάσταση.

- Το συζήτησες μαζί τους προτού πας;
Ηξεραν τι είναι το «Dancing» γιατί το παρακολουθούσαμε οικογενειακώς τις προηγούμενες χρονιές. Ναι, το συζήτησα μαζί τους, και έδειξαν ενθουσιασμό γιατί το γεγονός ότι υπάρχει βαθμολογία όπου κάποιος βγαίνει πρώτος ή δεύτερος εξιτάρει τα μικρά - τους δίνει την αίσθηση του παιχνιδιού.

- Σε ποια γειτονιά έχεις γεννηθεί;
Στη Νέα Σμύρνη, αλλά όταν ήμουν μαθήτρια της Β’ Δημοτικού μετακομίσαμε στη Γλυφάδα από την οποία δεν έφυγα ποτέ.

- Φαντάζομαι ότι οι γονείς σου δεν έχουν καμία σχέση με τη σόουμπιζ.
Ο πατέρας μου ήταν διευθυντής σε τράπεζα, ενώ η μητέρα μου ασχολούνταν με τα λογιστικά. Η αδελφή μου καταπιάνεται με τα οικονομικά, οπότε η μόνη που παρέκκλινε ήμουν εγώ. Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα με αυτό ήθελα να ασχοληθώ. Υπήρξα το κλασικό παιδάκι που μάζευε στο σπίτι την οικογένεια και έκανε σόου. Τραγουδούσα, χόρευα και έκανα ατραξιόν.

- Γκρίνια και ατάκες του τύπου «πάρε ένα πτυχίο και μετά βλέπουμε» υπήρξαν από την πλευρά των γονιών σου;
To να ανακοινώνεις σε ηλικία δεκαοκτώ ετών ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός δεν είναι και το καλύτερο. Οι γονείς μου, παρόλο που είναι ανοιχτοί και μοντέρνοι άνθρωποι, ήθελαν να αποκτήσω ένα πτυχίο. Μπήκα στο Πολιτικό της Νομικής, αλλά δεν με τραβούσε το συγκεκριμένο αντικείμενο και δεν μπορούσα να διαβάσω. Το πτυχίο δεν το πήρα ποτέ.

- Πώς είναι η Ντορέττα ως μαμά;
Mε τα παιδιά μου είμαι αυστηρή μόνο σε θέματα που αφορούν στη συμπεριφορά τους. Θέλω να σέβονται τόσο τον εαυτό τους όσο και τους άλλους και να είναι ευγενείς. Στο θέμα των υποχρεώσεων, είμαι πιο χαλαρή. Προτιμώ να καταπιάνονται μόνο με πράγματα που τους αρέσουν, γι’ αυτό και έχουν τον πρώτο λόγο στο πώς θα διαχειριστούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

- Είσαι τρυφερή με τα παιδιά σου;
Στα όρια της βλακείας! Οταν είμαστε στο σπίτι, είμαστε κυριολεκτικά ο ένας κολλημένος στον άλλον. Μπροστά σε κόσμο είμαστε πιο προσεκτικοί αφού είναι αγόρια και μπαίνουν στην εφηβεία.

- Τους φαίνεται περίεργο που ο κόσμος σού μιλάει στον δρόμο;
Στην αρχή μόνο. Με ρωτούσαν, μάλιστα, πού με ξέρουν όλοι αυτοί. Τους εξήγησα ότι συνέβαινε λόγω του «Dancing» και το κατάλαβαν. Δεν έχουν όμως αντιδράσεις του τύπου να χαίρονται πολύ ή από την άλλη να προβληματίζονται. Το βιώνουμε χαλαρά και ως κάτι φυσικό που συμβαίνει λόγω δουλειάς.

- Μπορείς αναφερθείς σε μια δύσκολη φάση της ζωής σου;
Μπορώ να θυμηθώ πολλές δύσκολες στιγμές. Μαθήτρια ακόμη, βίωσα την υπερπροσπάθεια και τη στέρηση του πρωταθλητισμού, ενώ κάποια χρόνια αργότερα, λόγω της μητρότητας σε μικρή ηλικία, μου ήταν εξαιρετικά δύσκολη η προσαρμογή στη νέα ζωή. Στις δύσκολες στιγμές συγκαταλέγω και το διαζύγιό μου αλλά και το ατύχημα που είχε ο γιος μου πέρσι όταν έπεσε από το μπαλκόνι του εξοχικού μας.

- Σοκ!
Τεράστιο σοκ. Εσπασε τον μηρό του και ήταν με γύψο από τη μέση μέχρι τα γόνατα και σε καροτσάκι για τρεις ολόκληρους μήνες. Συνέβη το περασμένο καλοκαίρι και σημάδεψε τη ζωή μου, καθώς δεν περνά ούτε μία μέρα που να μη σκεφτώ ότι τα πάντα μπορεί να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεδομένο. Εκτοτε δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά απολαμβάνω το σήμερα.

- Το διαζύγιο σε έκανε πιο δυνατή;
Ενα διαζύγιο αποτελεί σίγουρα κομβικό σημείο. Ποτέ η ζωή δεν θα είναι ίδια, ακόμη κι αν την ξαναφτιάξεις. Τα δεδομένα αλλάζουν, κι όσο καλά κι αν το χειριστείς, υπάρχουν πάντα εντάσεις και τριγμοί. Ωστόσο, γίνεσαι ανθεκτικότερος, ανακαλύπτοντας ότι διαθέτεις τη δύναμη να αντέξεις και να αντεπεξέλθεις σε διάφορες καταστάσεις. Σήμερα, όλο αυτό το έχω αφήσει πίσω μου κι έχω προχωρήσει μπροστά.

- Εχεις τη διάθεση να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου ή θεωρείς ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε;
Eίμαι πάρα πολύ νέα για να το πω αυτό. Είμαι 33 ετών και μου αρέσει η συντροφικότητα με την ουσιαστική έννοια της λέξης, αλλά δεν αγχώνομαι κιόλας.

- Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προκύψει κάποια στιγμή ένας γάμος...
Είμαι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Η δική μου ζωή τουλάχιστον έχει υπάρξει τόσο απρόβλεπτη και τόσο διαφορετική απ’ ό,τι τη φανταζόμουν που δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά για το μέλλον

- Ενα ακόμη παιδί θα το σκεφτόσουν;
Mόνο στην περίπτωση που θα ερωτευτώ πάρα πολύ και θα νιώσω για κάποιον άνθρωπο έντονα συναισθήματα. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος...

- Oι άνδρες σε φλερτάρουν περισσότερο μετά την αναγνωρισιμότητα;
Γενικά δεν είμαι από τις γυναίκες που θα βγουν έξω και θα τους μιλήσουν δεκαπέντε άτομα. Ποτέ όμως δεν συνέβαινε αυτό. Ισως είναι κάτι που το εκπέμπω...

- Σε ενόχλησε που μετά το «Dancing» τα έντυπα ασχολούνται με την προσωπική σου ζωή, σχολιάζοντας κατά καιρούς ότι είσαι ζευγάρι με γνωστό ηθοποιό ή με διευθυντή ελληνικού προγράμματος καναλιού;
Eίμαι μόνη μου και είναι λογικό να δημιουργούνται διάφορα σενάρια. Δεν διαψεύδω, ούτε επιβεβαιώνω για να μη τροφοδοτήσω κι άλλο τα πράγματα, γι’ αυτό και δεν σήκωσα ποτέ το τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ σε δημοσιογράφο. Ο μόνος λόγος που θα το έκανα αυτό θα ήταν αν έγραφαν κάτι που θα έβλαπτε τα παιδιά μου.

- Γράφονται ψέματα;
Περιγράφουν σκηνικά που, όχι απλώς δεν είναι ακριβώς έτσι, δεν έχουν συμβεί ποτέ! Αλλά ΟΚ...

- Αυτή την εποχή κάνεις πρόβες για το «Hangover» που ανεβαίνει στο θέατρο στις αρχές Ιουνίου.
Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή της γνωστής ταινίας, τη διασκευή του σεναρίου της οποίας έχουν κάνει ο Μάνος Ψιστάκης με τον Αλέξανδρο Ρήγα. Ο Αλέξανδρος έχει αναλάβει μάλιστα και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Θα υποδυθώ την Αννα, ένα call girl. Πρόκειται για μια εξωστρεφή κωμωδία που αποτελεί για εμένα μια μεγάλη πρόκληση.

- Και τα καλοκαιρινά μπάνια; Tα πρωινά και στα ρεπό. Με τη σωστή διαχείριση του χρόνου, όλα γίνονται.

- Αυτή την εποχή είσαι μόνη σου;
Αποφεύγω να απαντώ σε τέτοιου είδους ερωτήσεις γιατί, όπως σου είπα, δεν θέλω να τροφοδοτώ σενάρια. Εκτός αν η σχέση μου είναι τόσο σοβαρή που οδεύει σε γάμο, οπότε τα πράγματα είναι προφανή. Εχω δυο παιδιά και οφείλω να τα προστατεύω...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα, αρκεί να μην είναι υβριστικά ή διαφημιστικά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...